COVID-19 îi impinge pe nemți pentru prima dată în istorie să plătească cu cardul mai mult decât cu numerar

Numărul plăților cu numerar va fi depășit de cel realizat prin intermediul cardurilor de debit și de credit în Germania anul acesta, pentru prima dată în istoria țării, conform unui raport realizat de către Euromonitor Internațional.

”Ca răspuns la pandemia de COVID-19, consumatorii din germania au manifestat o schimbare semnificativă în ceea ce privește obiceiurile de plată, folosind mai mult plata cu cardul în detrimentul celei cu numerar din motive de igienă. De asemenea, din ce în ce mai mulți au început să plătească contactless cu cardul și cu telefonul mobil pentru prima dată”, precizează Ratna Sita, head of DACH research la Euromonitor Internațional.

Conform raportului ”The German Consumer: Rapid Evolution Amidst the Crisis”, valoarea totală a plăților cu cardul în Germania se estimează că va crește cu 28% în perioada 2019-2025, în timp ce plățile cu numerar vor scădea cu 34%.

Realizatorii studiului mai precizează faptul că acest trend este susținut și de creșterea încrederii din partea consumatorilor în siguranța plății cu cardul.

”COVID-19 a accelerat schimbarea obiceiurilor de consum în ceea ce privește plățile. În viitor, consumatorul german va fi deschis către tehnologie și către noi experiențe în această zonă, o schimbare față de comportamentul conservator manifestat în trecut”, concluzionează Sita.

Citeste si:
evoMAG estimează o creștere de 20% a vânzărilor de Black Friday, în...
evoMAG crește stocurile cu...

Sursa foto: Jacob Lund / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri