1 Martie 2007

Un nou jucator austriac intra pe piata asigurarilor din Romania

Compania austriaca DAS Österreichische Allgemeine Rechtsschutz, membra a grupului Ergo, a notificat, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu privire la intentia de a activa in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, potrivit paginii de internet a CSA.

DAS va oferi, pe piata romaneasca, doua tipuri de asigurari generale, respectiv asigurari de protectie juridica si asigurari de asistenta turistica. Asigurarile de protectie juridica acopera cheltuielile cu procedura judiciara si alte cheltuieli, cum ar fi apararea, reprezentarea si recuperarea pagubei suferite de asigurat printr-un proces civil sau penal, sau in cazul unei reclamatii indreptate impotriva acestuia.

DAS este membra a grupului de asigurari Ergo, detinut in proportie de 94,7% de Munich Re, al doilea reasigurator al lumii.

In 2005, grupul Ergo a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de peste 16 miliarde euro si este lider pe piata europeana a asigurarilor de sanatate si a asigurarilor de protectie juridica. Ergo administreaza investitii in valoare de peste 100 miliarde euro si are un capital social de 4,2 miliarde euro. Grupul este activ in 22 de tari ale Europei si are peste 50.000 de angajati.



Citeste si