Garanti BBVA Romania anunță retragerea lui Ufuk Tandoğan de la conducerea băncii, după un mandat de 8 ani în România. Ce indicatori de performanță lasă în urmă bancherul cu o carieră de peste 35 de ani în grupul Garanti BBVA.

În timpul mandatului de 8 ani la conducerea Garanti BBVA România, activele băncii la nivel local au crescut în mod constant, cu aproape 50%, până 2,2 miliarde euro, banca și-a îmbunătățit cota de piață printr-o creștere organică. "În prezent, Garanti BBVA România este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală și a zecea ca mărime", au declarat oficiali ai băncii.

Din 2012, când Ufuk Tandoğan a fost numit în funcție, banca și-a dezvoltat semnificativ portofoliul de credite, care a crescut cu 50% (de aproape trei ori mai mai mult decât media pieței), ajungând la 1,5 miliarde euro. Banca a marcat și o crestere de peste 400% a depozitelor (de aproape patru ori mai mult decât media pieței), depășind 1,7 miliarde euro.

Potrivit informațiilor transmise wall-street.ro, Garanti BBVA România ocupă a cincea poziție pe piață ca furnizor de sisteme de plată, atât în ceea ce privește portofoliul de carduri de credit (care a crescut cu 50% în 8 ani), cât și rețeaua de POS-uri (care a crescut cu 90% în 8 ani). Garanti BBVA a precizat că este în prezent a șasea bancă din România în ceea ce privește penetrarea digitală.

De asemenea, solvabilitatea s-a dublat în cei 8 ani de mandat, de la 12,5%, la 24%, iar calitatea activelor s-a îmbunătățit, rata creditelor neperformante ajungând la 3,5% (de la 16,5%), actualmente sub media pieței.

Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, lider în toate liniile de business și cu peste 17 milioane de clienți. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri