Banca Națională a României (BNR) l-a avizat pe Mustafa Tiftikcioğlu în funcția de CEO al Garanti BBVA România. Acesta îl înlocuiește pe Ufuk Tandoğan, care își încheie mandatul, după 9 ani la conducerea băncii.

Noul CEO are experiență în managementul riscului de credit comercial și corporate, precum și în finanțare de proiecte, achiziții și finanțări structurate și face parte din echipa Garanti BBVA Turcia (TGB) de aproape 20 de ani. Anterior, a condus departamentul de wholesale risk din cadrul băncii din Turcia, fiind responsabil de gestionarea structurii de risc de credit, calitatea și performanța portofoliului corporate și evaluarea strategiilor de risc.

În calitate de CEO al băncii din România, Mustafa Tiftikcioğlu își propune să mențină indicatorii de performanță și risc ai băncii la niveluri ridicate, să asigure profitabilitatea și dezvoltarea portofoliului de clienți, să consolideze poziția în piață și să se concentreze pe sustenabilitate, capitalizând pe expertiza Grupului BBVA în domeniu.

Sistemul bancar se îndreaptă spre o nouă eră, alimentată de transformare digitală accelerată și de sustenabilitate. Am toată convingerea că alături de echipa băncii vom consolida activele, reputația și poziția pe piață a Garanti BBVA. Activitatea noastra este centrată pe clienți și vom continua să îi sprijinim pentru a-și realiza obiectivele.

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA Romania.

Mustafa Tiftikcioğlu s-a născut în 1969 și are o diplomă de licență în inginerie industrială de la Universitatea Bogazici, Turcia. Totodată, deține un masterat în inginerie industrială, cu specializare în analiza deciziilor economice, de la Georgia Institute of Tehnology, SUA.

Activele Garanti BBVA România depășesc în prezent 2,2 miliarde de euro.

Banca este activă în România din 1998, fiind deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu un volum total al activelor de 60 miliarde euro la finalul lunii decembrie a anului trecut și peste 18 milioane de clienți. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 736 miliarde euro si peste 80 milioane clienți, la finele anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri