Românii au accesat anul trecut cu ajutorul brokerilor de credite mai mult de 13.000 de împrumuturi în valoare de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de 2019.

Potrivit unui comunicat al brokerului AVBS Credit, remis, luni, AGERPRES, creşterea raportată se datorează stării de incertitudine instalată treptat pe parcursul anului pandemic, dar şi datorită apetenţei românilor cu venituri medii de a investi în achiziţii personale şi sigure, care să le asigure un confort sporit pentru desfăşurarea de acasă a activităţilor profesionale, şcolare, familiale sau de socializare.

"Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor", declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Românii sunt deschişi să acceseze credite bancare prin intermediul brokerilor de credite, iar pe parcursul primului an de pandemie printre cele mai căutate şi accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele ''Noua Casă'' (4%) şi alte tipuri de credite (2%).

Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de un român prin intermediul unui broker de credite se situează la aproximativ 30.000 euro, iar cea mai mare valoare înregistrată a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000 euro, pentru a investi într-o locuinţă, în Ilfov.

Printre cele mai populare oraşe de unde românii au accesat credite bancare se numără: Bucureşti - oraşul de frunte al clasamentului, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi altele.

Reprezentanţii companiei AVBS Credit estimează o creştere de 50% a volumului de credite pentru anul în curs. Pentru a consolida această direcţie, AVBS Credit îşi reconfirmă angajamentul pe termen lung cu cei 50 de francizaţi actuali, dar şi cu oamenii din bănci cu spirit antreprenorial care vor să îmbrăţişeze o nouă etapă în cariera bancară, devenind, astfel, brokeri de credite în sistem de franciză.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră a Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri