UniCredit Consumer Financing România va avea un nou CEO, în persoana lui Sorin Drăgulin, în urma aprobării de către UniCredit Group. Mandatul lui Drăgulin începe la 1 mai 2021, dar este supus aprobării Băncii Naţionale a României.

Drăgulin îl înlocuiește pe Borislav Genov, care va prelua poziția de membru al directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, coordonator al activității de retail.

Cu o experiență în sistemul bancar de 16 ani și o experiență vastă în multiple domenii de activitate din aria de retail, Sorin Drăgulin a coordonat în ultimii 4 ani dezvoltarea portofoliului de produse adresat persoanelor fizice și IMM și optimizarea mixului de produse deținut de aceștia, din poziția de director de produse, segmente și managementul valorii clientului în cadrul diviziei de retail a UniCredit Bank.

Drăgulin activează în cadrul UniCredit Bank din anul 2013, unde a început ca director de canale alternative, contribuind la dezvoltarea activității de retail prin creșterea portofoliului de clienți, dezvoltarea canalelor alternative de deservire a clienților, precum și prin continua îmbunătățire a experienței digitale a clienților. În același an, ca head of retail în cadrul RBS România, Sorin Drăgulin a asigurat transformarea modelului de business în perspectiva transferului cu succes al portofoliului de retail către UniCredit.

"Sorin face parte din echipa UniCredit Bank de opt ani și în tot acest timp a dobândit o importantă experiență managerială interdepartamentală. Un promotor constant al proceselor inovatoare care au în centru experiența clienților și simplificarea relației cu aceștia, Sorin va avea o contribuție importantă la continuarea procesului de transformare digitală a UniCredit Consumer Financing România și la consolidarea nivelului înalt de performanță a companiei.”, a declarat Răsvan Radu, CEO și președinte executiv al UniCredit Bank.

Noul CEO al UniCredit Consumer Financing România și-a început cariera în divizia de retail din cadrul ABN AMRO, în activitatea de marketing și dezvoltare de produse, și a ocupat, de-a lungul timpului, diferite roluri în segmentul de retail bancar, consolidându-și, astfel, expertiza în product management, customer base management, strategie și business planning.

Sorin Drăgulin este licențiat în economie mondială în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale (București) și este absolvent al programului „Politici de dezvoltare” în cadrul Centrului Internațional de Dezvoltare din Japonia, Tokyo.

Borislav Genov, fostul CEO, va prelua poziția de membru al directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, coordonator al activității de retail. ”Îl felicit pe Boris pentru promovarea bine-meritată și îi mulțumesc pentru toate proiectele și inițiativele implementate cu succes în ultimii trei ani, care au adus progrese relevante în ceea ce privește digitalizarea continuă a activității UCFin și la flexibilizarea în continuare a proceselor în relație cu clienții noștri.”, a mai adăugat CEO-ul UniCredit Bank.

UniCredit este o bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții. Banca oferă clienților săi atât expertiză locală cât și internațională, furnizându-le un acces la bănci de top din cele 13 piețe cheie ale sale prin intermediul rețelei sale bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Slovenia. Prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe și agenții, UniCredit deservește clienți în alte 16 țări din întreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri