Majoritatea băncilor au o listă lungă de comisioane pe care nu ai timp și nici chef să le parcurgi. Din fericire, unele dintre ele au lansat și pachete de cont curent, ce au un comision fix sau chiar zero pentru operațiunile de bază. Fintech-ul Volt a publicat pe blog un infografic pentru a identifica mai ușor ce bănci percep comisioane de încasare pe grila standard de comisioane, dar și care sunt băncile care au pachete de cont curent cu zero costuri.

Pachetele de cont curent sunt însă gratuite doar în anumite condiții, cea mai des întâlnită fiind cea a încasării unor venituri în respectivul cont bancar.

Sunt bănci care solicită și efectuarea unui număr de tranzacții în fiecare lună sau constituirea unor depozite peste o anumită sumă pentru a beneficia de costuri zero. Așa poți evita comisioanele în cazul operațiunilor de bază.

Analiză Volt: ce bănci percep comisioane de încasare pe grila standard de comisioane

Din cele 25 de bănci analizate de Volt, șapte percep comisioane atunci când primești bani din conturile altor bănci. Aceste comisioane variază de la 2 lei la 5 lei pentru fiecare încasare.

Iată un infografic care te va ajută să știi din timp costurile pe care le vei plăti către o parte dintre băncile locale atunci când nu întrunești toate condițiile de eligibilitate ale pachetelor de cont curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri