Grupul Financiar Banca Transilvania a obţinut un profit net consolidat de 656,33 milioane lei în primul trimestru din acest an, cu 116% mai mult decât cel din perioada similară de anul trecut. La nivelul băncii, profitul a fost 581,26 milioane de lei.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns, la finalul primului trimestru, la 110,9 miliarde de lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde de lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde de lei, din care 64,22 miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 miliarde de lei, depozitele companiilor.

Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu aproximativ 75 milioane de lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

"Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană. Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei. Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate", a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,73% la 31 martie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%. Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat. Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanţări pe termen lung (IDR) la "BB+", cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul "bb+".

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 17,8 miliarde de lei. Banca a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit.

În comunicat de menţionează că, la Adunarea Generală a Acţionarilor BT din 28 aprilie, acţionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind închiderea anului 2020, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii cu 573,8 milioane de lei.

Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea.

Retail jobs

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F