Garanti BBVA Leasing a semnat un acord de împrumut de 20 de milioane de euro cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (Black Sea Trade and Development Bank – BSTDB), în vederea facilitării achiziției de echipamente, utilaje și vehicule de către IMM-urile autohtone.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat vizând susținerea IMM-urilor prin facilitarea adusă de leasingul financiar, în această perioadă de incertitudine economică. Anterior, cele două instituții au încheiat un parteneriat în 2014 pentru un împrumut de 7,5 milioane de euro și altul în 2017, pentru o finanţare în valoare de 10 milioane euro.

Această nouă finanțare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru susținerea IMM-urilor, prin facilitarea accesului la finanțarea necesară pentru a face față cu succes încetinirii economice și a sprijini revenirea lor, într-o perioadă în care impactul asupra creditării este încă foarte puternic, pe fondul pandemiei de coronavirus

- Hasan Demirhan, vicepreședinte BSTDB Banking -

Noul împrumut va oferi societății de leasing, parte a grupului financiar Garanti BBVA România, mijloacele necesare pentru a sprijini IMM-urile, întrucât leasingul reprezintă o sursă importantă de finanțare pe termen lung, pentru întreprinderile mici și micro, care nu au întotdeauna garanții substanțiale, necesare împrumuturilor bancare.

Retail jobs

”IMM-urile reprezintă un segment vital al economiei românești și ne dorim să fim în continuare un partener solid și de încredere pentru acestea, prin susținerea dezvoltării proiectelor și afacerilor lor", a declarat Okan Yurtsever, director general, Garanti BBVA Leasing.

Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcționează Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Societatea de leasing oferă finanțare pentru vehicule, echipamente și imobiliare, sale & lease-back.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituție financiară internațională cu sediul central în Salonic, Grecia, a fost înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. BSTDB și-a început activitatea în iunie 1999 și are un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea în regiunea Mării Negre, prin împrumuturi comerciale și pentru finanțarea de proiecte, garanții și participarea la capital propriu al întreprinderilor private și instituții publice din țările membre. BSTDB este evaluată A-/A-2 de către Standard & Poor's și A2/P1 de către Moody's.

Citeste si:
Intesa Sanpaolo Bank lansează o ofertă green de leasing financiar
Intesa Sanpaolo Bank lansează...

Sursa foto: William Potter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F