City Insurance, cel mai mare asigurator de pe piața autohtonă, care are o cotă de piață de 75% și câteva milioane de clienți, intră în administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților, pentru o perioadă de 4 luni cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Compania a fost de asemenea amendată cu 2,93 milioane de lei.

Polițele românilor la City Insurance sunt în continuare valabile, iar acolo unde este nevoie, asiguratul poate face în continuare cerere de decontare. Rolul Fondului de Garantare al Asiguraților este tocmai să se asigure că societatea va reintra într-un cadrul normal și va putea deservi publicul”, a declarat Dan Apostol, director de comunicare ASF, la Digi 24.

Potrivit unui anunț al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a efectuat multiple controale în perioada 2019-2021, societății i se aplică varii sancțiuni contravenționale, în urma neregulilor descoperite. Totodată sunt impuse de către ASF măsuri cu scopul remedierii deficiențelor constatate.

Ca urmare a aspectelor constatate în acțiunea susținută de control și potrivit prevederilor legale, Consiliul ASF a decis multiple măsuri și sancțiuni.

Astfel, ASF a decis sancționarea membrilor directoratului City Insurance cu amendă și sancțiunea complementară de retragere a aprobării acordate, după cum urmează:

  • Renato Szilagyi - Președinte Directorat, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Buzerea Barbu Mircea - Vicepreședinte al Directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis - membru al Directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.

Totodată vor fi sancționați și membrii consiliului de supraveghere al societății de asiguări cu amende și sancțiunea complementară de retragere a aprobării acordate de Autoritatea de supraveghere, după cum urmează:

  • Browne Woodthorpe Robert - Președinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Rossler Max Walter - Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Pascale Cristian - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Arampova Aelita - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.;
  • Papanikolaou Epameinondas - membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei și retragerea aprobării acordate de A.S.F.

Sunt suspendate și drepturile de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internațional S.R.L.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri