EximBank a acordat o finanţare în valoare de cinci milioane de euro companiei Italsofa România, fondurile fiind destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei bancare, a scris Agepres.

"Încheierea acestui acord financiar este o continuare firească a parteneriatului pe care EximBank îl are cu Italsofa, un parteneriat solid, construit pe capacitatea noastră de a genera soluţii financiare personalizate şi pe potenţialul de business sustenabil al companiei. Facilitatea structurată completează paleta zonelor acoperite în timp de colaborarea noastră, astfel că ne bucurăm că acum putem să asigurăm unuia dintre cei mai importanţi producători din industria de mobilă fondurile necesare pentru menţinerea activă a lanţului de producţie, securizându-i necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Împrumutul a fost acordat cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din finanţare.

"Contextul economic incert generat de pandemie - care a afectat atât canalele de distribuţie (prin restricţiile de circulaţie), cât şi lanţul de aprovizionare - a reprezentat principala provocare a producătorului de mobilă pentru depăşirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a strategiilor de achiziţie şi de vânzări. Ca urmare a acestor măsuri, Italsofa România a recuperat scăderile de vânzări înregistrate în perioada pandemiei şi estimează pentru acest an o creştere a afacerilor în ciuda presiunilor puse pe industria de profil de scumpirea materiilor prime", se menţionează în comunicatul citat.

Italsofa România, înfiinţată în anul 2001 în urma unei investiţii de peste 38 de milioane de dolari a grupului Natuzzi, deţine o unitate de producţie de peste 76.000 mp la Baia Mare unde lucrează mai mult de 1.000 de angajaţi. Fabrica produce atât canapele, cât şi tâmplăria destinata prelucrării lemnului în semifabricate, peste 90% din producţie fiind destinată exportului.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri