Ultimul an a condus la o accelerare a procesului de digitalizare în toate domeniile. Camelia Ivan, CEO al Trans Sped, spune că, la nivelul companiilor, se remarcă o trecere către soluții complexe pentru automatizarea proceselor de lucru.

Introducerea semnăturilor electronice calificate în sistemul bancar a condus la o simplificare a procedurilor, de care au beneficiat atât clienții, cât și angajații organizațiilor financiare.

„Din punct de vedere intern, toate actele care se transmit în cadrul departamentelor pentru semnare se realizează în format digital, astfel încât se păstrează valoarea juridică a documentelor, iar procesul este mult mai rapid. În același timp, prin soluțiile de transformare digitală, clienții au posibilitatea să facă multe operațiuni bancare online, fără să mai fie nevoie să meargă în sucursale.”

Aceste schimbări au produs efecte pozitive și în alte zone, pentru că utilizatorii au deprins ușurința proceselor digitale. Este și motivul pentru care Trans Sped a lansat certificatele calificate cu valabilitate 1 zi, care se obțin online și pot fi folosite de orice utilizator în relația cu instituțiile publice, de la înmatricularea unei mașini la depunerea declarațiilor sau a documentelor pentru concedii.

Camelia Ivan a menționat, în cadrul Future Banking Summit, că autoritățile nu trebuie să se implice în mod direct în această transformare, ci „trebuie să creeze un cadru modern, stabil, predictibil în care agenții economici să își poată desfășura activitatea. O mai bună alfabetizare a personalului din instituțiile publice din punct de vedere digital, dar și interconectarea sistemelor informatice ale instituțiilor centrale și locale ar ajuta mai mult cetățenii și companiile.”

Pe termen mediu, transformarea digitală se va dezvolta în 2 dimensiuni: una extensivă, pentru că vor fi tot mai multe companii și instituții publice care vor alege soluțiile digitale și una intensivă, pentru că tot mai multe companii își vor dori o schimbare profundă a fluxurilor de lucru.

Discuția integrală de la Future Banking Summit este disponibilă pe link-ul de mai jos:

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri