Libra Internet Bank finalizează emisiunea de obligațiuni și atrage investiții totale de 40 de milioane de euro. În urma închiderii celor două perioade de subscriere ale celui mai recent plasament privat al băncii, Libra Internet Bank a atras suma maximă decisă prin Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), pentru emisiunea de obligațiuni tip seniora.

Cele două perioade de subscriere ale plasamentului privat au fost 22-23 septembrie 2021 - pentru 278 de instrumente financiare, respectiv data de 11 noiembrie 2021 - pentru 122 de instrumente financiare, fiind plasate în total 400 de obligațiuni.

Pentru prima subscriere, din septembrie 2021, Libra a atras 27,8 milioane de euro, sumă care are rolul de a susține suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nișă și pe orientarea către tehnologiile digitale noi în banking. Diferența de 12,2 milioane de euro a fost obținută cu ocazia subscrierii din 11 noiembrie.

Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank România, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatură CMS.

„Ne-am propus să atragem 40 de milioane de euro, iată că am atras 40 de milioane de euro. Este cu siguranță un nou moment de referință în istoria băncii, moment care consacră poziția Libra Internet Bank în rândul celor mai importante și sigure companii din România. Le mulțumim pe această cale tuturor investitorilor și îi felicităm totodată pentru decizia de a investi în obligațiunile Libra”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Obligațiunile LIBRA28E urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România.

Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, platibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

Se apreciază că Libra Internet Bank va ajunge, pornind de la această mutare, să atragă mai multe astfel de finanțări prin plasare de obligațiuni care să-i intereseze pe investitorii din piața de capital.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri