Libra Internet Bank va desfășura, prin intermediul casei de brokeraj Tradeville, un plasament privat de obligațiuni în valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei. Obligațiunile vor fi subordonate și vor avea o scadență de 10 ani.

“În privința cuponului, acesta va fi cuprins în intervalul 4,5-5%, urmând ca valoarea finală să fie stabilită în funcție de interesul manifestat de către investitori prin metoda licitației la Bursa de Valori București și prin decizia băncii”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Vino alături de noi la Wall-street Financial Forum pentru a afla care este metoda de finanțare potrivită pentru afacerea ta, dar și starea economiei. Înscrie-te gratuit AICI.

Potrivit reprezentanților băncii, lansarea de obligațiuni survine în contextul în care, în 2019, a atins o serie de praguri istorice precum:

  • peste 100 milioane de lei profit net;
  • active de peste 6 miliarde de lei;
  • surse atrase de peste 5 miliarde de lei;
  • credite de peste 4 miliarde de lei.

“Sumele de bani atrase sunt menite să susțină ritmul de creștere al bancii de 30% medie anuală în ultimii 5 ani”, a adaugat Emil Bituleanu. Plasamentul este programat să se finalizeze pana la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizată și listarea obligațiunilor la bursă.

Citeste si:
Un bancher roman pune punctul pe 'i': Efectele GDPR? Aproape nule!
Un bancher roman pune punctul...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Măsurile Guvernului cu privire la amânarea ratelor, un cadou pentru bănci
Setari Cookie-uri