Libra Internet Bank anunță o conferință de presă dedicată celui de-al patrulea parteneriat digital din acest an, încheiat cu "unul dintre cei mai mari jucători internaționali din domeniul Fintech". După cum indică invitația Libra, parteneriatul este așteptat de 1 milion de români, o aluzie directă la numărul clienților Revolut în Romania.

De altfel, încă din iunie anunțam în newsletterul Fintech Bites că Libra Internet Bank va furniza IBAN-urile locale pentru Revolul, cel mai mare Fintech prezent pe piața din Romania.

UPDATE: reacția Revolut

“IBAN-urile locale sunt una dintre dintre cele mai cerute funcționalități pe piața locală, având în vedere faptul că încă vedem discriminare a IBAN-urilor în România, iar băncile tradiționale nu permit clienților să efectueze tranzacții transfrontaliere în RON. Ne bucurăm să anunțăm că, fiecare utilizator Revolut din România va beneficia de propriul cont local, disponibil direct în aplicație, de la finalul acestei săptămâni. Le oferim astfel utilizatorilor noștri din România o experiență cu adevărat locală, însă la standarde globale. Revolut poate deveni astfel contul principal pentru utilizatorii români, aceștia având la dispoziție o modalitate mai bună, mai rapidă și mai convenabilă de a-și gestiona întreaga viață financiară, direct din aplicație”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

Potrivit oficialilor din România, Revolut are peste 1,25 milioane de utilizatori, care au efectuat până în prezent tranzacții în valoare totală de peste 6 miliarde de euro. Prin acest parteneriat, utilizatorii români vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut și își vor putea gestiona întreaga viață financiară direct din aplicația Revolut, de la finalul acestei săptămâni.

În ultima luna, Libra Internet Bank a anunțat și parteneriatul cu Apple pentru lansarea serviciului de plăți mobile Apple Pay, dar a dezvoltat și un portofel digital propriu pentru utilizatorii de Android.

Banca deținută de fodul american de investiții New Century Holdings (NCH) mai furnizează IBAN-uri în lei și pentru Fintech-urile Monese, Transferwise și Paysera, dar a dezvoltat și o soluție white label pentru Viber, denumită Moneytou.

Parteneriatul cu Revolut ar fi al patrulea încheiat cu jucători mari din zona Fintech.

“Libra Internet Bank este în prezent cea mai activă bancă românească în zona fintech-urilor. Ne bucurăm că Revolut, unul dintre marii jucători internaționali din domeniu, alege să lucreze cu noi pentru furnizarea de soluții către clienții lor din România. Deținem toate atuurile pentru ca aceste parteneriate să funcționeze ca un adevărat vector de creștere și inovație, atat pentru partenerii noștri, cât și pentru noi”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

La jumătatea anului, Libra Bank raporta un profit net de peste 25,7 milioane de lei, la jumătate față de rezultatul raportat în iunie 2019, dar veniturile operaționale au crescut cu 11%. Banca pune scăderea puternică a profitului pe impactul pandemiei, dar și pe schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor.

FinTech-ul Revolut, cu peste un milion de utilizatori în România, a înregistrat în 2019 pierderi de trei ori mai mari decât cele raportate cu un an înainte, conform declarațiilor făcute de către reprezentanții companiei. Pierderile sunt puse pe seama investiților pe care business-ul le-a făcut în lansarea de noi produse și extinderea pe noi piețe.

”Suntem mulțumiți cu progresul înregistrat în 2019. Am crescut numărul clienților activi zilnic cu 231% și numărul celor plătitori cu 139%”, a declarat Nik Storonsky, CEO și fondator Revolut, conform CNBC.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri