Startup-ul de transferuri instant Volt, prezent și în prima hartă a Fintech-urilor din România, se pregătește să integreze în aplicație un marketplace de produse financiare, care va include pe lângă scorul FICO și creditele de consum oferite de trei bănci locale - Patria Bank, Libra Bank și TBI Bank. Astfel, clienții Volt își vor putea verifica rapid scoringul de credit și apoi vor accesa direct din aplicația Volt împrumutul pe care și-l permit.

"Băncile au prins încredere în algoritmul nostru de machine learning pe partea de scoring, care s-a construit în baza datelor de la Biroul de Credit. Astfel, pe baza comportamentului pe care îl are consumatorul la Biroul de Credit putem personaliza ofertele de la o bancă sau alta. Libra Bank de exemplu e o bancă mai pretențioasă față de risc în comparație cu TBI Bank", a explicat fondatorul Volt la podcastul Future Banking.

Aplicația Volt a fost lansată în 2017 și de atunci a reușit să atragă peste 20.000 de clienți de la toate băncile din România, însă cele mai multe carduri în aplicație (10.000) sunt emise de Revolut. Clienții cu mai multe carduri pot transfera o sumă de pe un card pe altul în mai puțin de 5 secunde.

De altfel, Volt rezolvă și o nevoie a clienților Revolut, aceea de a transfera instant bani de pe cardul Revolut pe alte carduri. Ca să faci un transfer din Revolut pe alt cont din România procesul implică în mod normal un transfer între două IBAN-uri, dar prin Volt această operațiune durează câteva secunde, pentru că Volt folosește sistemele schemelor de plăți pentru transferuri card to card.

În varianta de bază, Volt oferă un transfer gratuit pe lună, iar apoi oricâte transferuri instant vrei, dar la un cost de 2,30 lei per transfer, indiferent de suma transferată.

Fintech-ul oferă și 2 pachete superioare, opțiunea Plus ce costă 5,90 lei pe lună și include patru transferuri gratuite, și pachetul Premium de 12,90 lei, care include transferuri nelimitate către orice card din România.

Scorul FICO migrează din Ocean Credit în aplicația Volt

Imediat după dezvoltarea algoritmului de scoring, Radu Ciorbă și-a dorit să încheie parteneriate cu băncile din România, care să utilizeze scorul FICO dezvoltat de Ocean Credit, însă băncile au fost reticente să lucreze cu un IFN, cu toate că ar fi obținut lead-uri.

"Unele bănci nu ne spuneau asta direct, dar altele mai curajoase ne-au dat de înțeles că nu își doresc să se asocieze cu un IFN și ar prefera să vadă asta în Volt. Patria Bank este una din băncile care ne-a spus că putem avea o relație cu ei dacă o să avem scorul FICO în Volt", a povestit Radu.

În ceea ce privește dezvoltarea Volt, Radu Ciorbă își imaginează că aplicația va deveni un consultant pentru finanțele personale, care va strânge toate datele financiare într-un singur loc.

Nu ne-am adresat să obținem autorizația de AISP tocmai pentru că este prematur. Am pierde timp și această muncă birocratică cu Banca Națională ne-ar lua din focus - Radu Ciorbă, Volt

"Am început cu înregistrarea cardurilor bancare, continuăm cu datele istorice de la Biroul de Credit și vom avea și Open Banking-ul când va fi mai prietenos în România, adică când băncile vor da acces la API-urile lor în doar câțiva pași. Cel mai probabil vom merge cu un integrator care deja s-a conectat la acestea", a concluzionat fondatorul Volt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri