În vreme ce unii analiști financiari sunt sceptici că 2024 va fi un an suficient de stabil pentru a permite listarea la bursă a companiilor tech, alții, dimpotrivă, spun că perspectivele pentru 2024 sunt bune, mai ales în contextul promisiunii Fed de a scădea dobânzile.

În acest context, publicația Business Insider notează câteva companii tech care ar putea face pasul către listarea pe bursă în 2024.

Discord

Anunțat la momentul apariției drept un competitor serios al Facebook, deși funcționa pe principii diferite, Discord s-a aflat în centrul zvonurilor unei posibile listări la bursă încă din anul 2021, moment la care a refuzat o ofertă de preluare a operațiunilor de 10 miliarde de dolari din partea Microsoft.

Valoarea Discord a fost evaluată la 15 miliarde de dolari în 2021, deși, notează sursa citată, este neclar dacă își va putea menține această valoare și în condițiile actuale.

Reddit

Aflată deja în pregătiri pentru listarea la bursă încă din 2023, Reddit spera să facă această mișcare, conform Business Insider, plecând de la valoarea de 15 miliarde de dolari. Cu toate acestea, volatilitatea pieței de capital a forțat compania să amâne momentul.

Conform Bloomberg, transmite Business Insider, Reddit este așteptată să se listeze la bursă în primul trimestru al anului 2024, în vreme ce ar urma să "curteze" investitori precum Goldman Sachs și Morgan Stanley.

Chime

Conform Reuters, preluat de Business Insider, compania de banking fără comisioane Chime, evaluată la 25 de miliarde de dolari în 2021, ar fi angajat compania Goldman Sachs în 2022 pentru asistență în vederea listării la bursă.

Cu toate acestea, mai spune sursa citată, Chime a negat faptul că ar avea planuri imediate pentru o asemena mișcare.

Stripe

Conform surselor Wall Street Journal, transmite Business Insider, fintechul Stripe a anunțat în ianuarie 2023 un termen de un an în care își oferea termen să decidă dacă iese sau nu pe bursă, termen care, observă sursa citată, tocmai expiră.

Compania, care a fost evaluată la 95 de miliarde de dolari în anul 2021, a "ridicat" 6,5 miliarde de dolari în cadrul unei runde de finanțare din martie 2023, ocazie cu care a fost reevaluată la 50 de miliarde de dolari.

Klarna

Compania de plăți online cu opțiune de plată buy now pay later Klarna este pregătită pentru listarea la bursă, a declarat luna trecută CEO-ul acesteia, conform CNBC, transmite Business Insider, asta după ce a înregistrat primul semestru de profitabilitate după anul 2019.

Sursa citată notează însă că valoarea companiei a scăzut de la 45,6 miliarde de dolari la numai 6,7 miliarde în 2022, context în care, spune Business Insider, CEO-ul companiei, Sebastian Siemiatkowski, a declarat că așteaptă o "piață sănătoasă" înainte de listarea la bursă.

Sursa foto: Shutterstock / insta_photos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri