Producătorul de cipuri Nvidia Corp înregistrează un nou record, depăşind Saudi Aramco în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră şi devenind a treia cea mai valoroasă companie publică, după Apple Inc şi Microsoft Corp, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Recent, acţiunile companiei americane au urcat cu 2,5% la Bursa de la New York, ajungând la o capitalizare bursieră de 2.110 miliarde de dolari. Între timp, valoarea Aramco s-a redus la 2.010 miliarde de dolari, conform datelor Bloomberg.

În 23 februarie, Nvidia a ajuns la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile sale care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului inteligenţei artificiale generative (AI).

Realizarea vine după ce firma din Silicon Valley a estimat o majorare semnificativă a veniturilor în primul trimestru din 2024, ceea ce a dus la creşterea cu 277 de miliarde de dolari a capitalizării sale bursiere, cel mai mare câştig într-o singură zi realizat la Bursa de pe Wall Street.

Acţiunile Nvidia Corp au urcat cu 70% anul acesta, iar capitalizarea sa bursieră a crescut cu aproximativ 883 miliarde de dolari. În urma reducerii producţiei de ţiţei, acţiunile Aramco au scăzut anul acesta cu peste 5%.

Sursa foto: Michael Vi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri