Pe măsură ce tehnologia de inteligență artificială (AI) continuă să evolueze rapid, potențialul său devine din ce în ce mai clar. AI poate influența semnificativ nu doar modul în care îndeplinim sarcinile de zi cu zi, dar și viitoarele câștiguri ale investitorilor care susțin cele mai bune acțiuni AI la această etapă timpurie importantă.

O mulțime de domenii de activitate vor fi influențate de AI. Așadar, cum putem alege acțiunile în care merită să investim acum?

Începe să investești în AI

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe

Cele cinci companii enumerate aici s-ar putea potrivi perfect: fiecare acoperă o parte din industrie cu scopul de a deveni un jucător dominant — totuși, acestea nu sunt doar companii AI, ceea ce le face în mod natural mai diverse.

1. Microsoft (MSFT)

Gigantul tehnologic Microsoft este cunoscut pentru poziția sa în avangardă, ceea ce oferă o pondere suplimentară descrierii AI făcute de Directorul Executiv Satya Nadella ca fiind o „tehnologie definitorie a timpurilor noastre”.

Circulația numerarului: o bază puternică înseamnă că compania are banii necesari pentru a susține cercetarea și dezvoltarea AI. Echipa de cercetare AI de la Microsoft este formată din peste 5.000 de informaticieni și ingineri.
Afișarea monetizării: Microsoft dispune deja de o gamă extinsă de produse și servicii existente, pregătite pentru incorporarea, și, mai ales, pentru monetizarea tehnologiei AI.
Parteneriatul valoros: investiția de miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a garantat că Azure va fi furnizorul exclusiv de cloud pentru dezvoltatorii care integrează tehnologiile OpenAI în aplicațiile sale și a făcut din Bing motorul de căutare implicit pentru ChatGPT.

2. Alphabet (GOOG)

Cunoscută mai ales ca fiind compania mamă a motorului de căutare Google, gigantul tehnologic Alphabet face parte dintr-un conglomerat multinațional creat în 2015, în urma restructurării Google.

Pionieratul: Alphabet, o companie care se descrie ca fiind „prima în AI” din 2018 (atunci când a devenit una dintre primele companii care a adoptat cele mai bune practici AI), a creat cele mai multe start-up-uri orientate spre AI în perioada dintre 2009 și 2020.
Acoperirea incredibilă: la fel ca Microsoft, Alphabet este bine poziționată pentru a valorifica potențialul AI prin produsele și serviciile existente, ca lider global în conținut digital, publicitate, cloud computing și aplicații care interacționează direct cu utilizatorul final.
Interesul direct: câștigurile Alphabet din 2022 au arătat că unele divizii ale companiei sunt sub presiune financiară, ceea ce înseamnă, în esență, că nu este loc de pariuri pierdute. Faptul că Alphabet se bazează enorm pe AI spune multe despre încrederea sa în această tehnologie.

3. NVIDIA (NVDA)

AI este echipat cu cipuri semiconductoare, iar NVIDIA este în prezent cel mai mare producător de cipuri pentru tehnologia AI, consolidându-și deja poziția de lider în crearea de cipuri pentru industria de jocuri.

Bazele solide: în pofida provocărilor recente din sectorul producător de cipuri, câștigurile din prima linie ale NVIDIA din 2023 au rămas puternice și au depășit așteptările analiștilor.
Rampa de lansare pentru extindere: cipurile grafice reprezintă în continuare 59% din veniturile NVIDIA, compania folosind acum expertiza sa tehnică pentru a se extinde în sectorul AI.
Avantajul EV: datorită experienței NVIDIA cu unitățile de procesare grafică (GPU) pentru jocuri, aceasta dispune de un avans tehnologic pe piețele în plină expansiune ale vehiculelor electrice și autonome.

4. ASML Holdings (ASML)

Producătorul de echipamente semiconductoare ASML reprezintă un exemplu bun de companie care nu se concentrează direct pe AI, dar totuși folosește tehnologia pentru a stimula afacerile și a atrage investitori.

• Monopolul pieței: la ASML sunt pregătiți să devină un jucător dominant și pe termen lung pe piața de furnizare a componentelor pentru producătorii mondiali de semiconductoare. Ei dețin monopolul asupra tehnologiei necesare pentru produce cipuri mai mici și mai eficiente.
• Menținerea concurenței la distanță: algoritmii AI ajută designerii ASML să creeze cipuri mai eficiente și mai puternice, să reducă perioada de intrare pe piață și să îmbunătățească performanța produsului, asigurând consolidarea statutului său de lider.
• Timpul înseamnă bani: ASML folosește AI pentru a-și optimiza procesele de producție, pentru a reduce întreruperile și a crește eficiența generală a sistemului, rezultând un potențial de profitabilitate mai mare.

5. Check Point Software Technologies (CHKP)

Odată cu preocupările în creștere la nivel global cu privire la securitatea online și protecția datelor, securitatea cibernetică este mai solicitată ca niciodată. Check Point, un lider în securitatea cibernetică, integrează AI în sistemele sale de prevenire a amenințărilor.

Combaterea ciberneticii prin cibernetică: acolo unde volumul mare și complexitatea tot mai mare a atacurilor cibernetice fac imposibilă protecția prin intermediul modelelor create de oameni, Check Point folosește cu succes AI pentru a crea soluții de securitate eficiente.
Nevoia de viteză: AI poate accelera datele, accelerând detectarea amenințărilor și răspunsurile la atacurile cibernetice, reducând astfel daunele pe care le pot provoca atacatorii.
Automatizarea sarcinilor: prin delegarea anumitor sarcini, cum ar fi colectarea și analiza datelor către AI, Check Point își poate optimiza resursele umane.

Începe să investești în AI

Capitalul tău este supus riscului. Se aplică alte taxe

Declinarea responsabilității pentru UE și Regatul Unit:

Această comunicare are exclusiv scop informativ și educațional și nu trebuie considerată un sfat de investiții, o recomandare personală sau o ofertă sau o solicitare pentru cumpărarea sau vânzarea de instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a lua în calcul obiectivele de investiție ale anumitor destinatari sau situația lor financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare de promovare a cercetării independente. Orice referire la performanța anterioară sau viitoare a unui instrument financiar, a unui indice sau a unui produs pachet de investiții nu este și nu trebuie considerată ca un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. eToro nu face nicio declarație și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acuratețea sau caracterul complet al conținutului acestei publicații.

Sursa foto: go.etoro.com/-stocks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri