Călătorești des sau tocmai îți planifici viitoarea vacanță cu familia sau prietenii? Poate mergi în camping sau într-o zonă în care nu ai acces la vreun restaurant la orice oră. Cu siguranță ai în plan să iei cu tine produse care necesită o temperatură scăzută, fie că vorbim despre semipreparate, alimente sau băuturi.

Nu poți lua congelatorul cu tine în vacanțe, dar poți lua o ladă frigorifică la fel sau mai eficientă decât ce ai acasă! Nu știi pe care să o alegi? Nu este nicio problemă, aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți găsi o ladă frigorifică sau un alt produs mai potrivit nevoilor tale.

Ce sunt lăzile frigorifice?

Sunt niște frigidere portabile care îți păstrează băuturile și alimentele la rece, astfel încât să te poți bucura de o excursie de vară în camping sau de stocuri de provizii într-o casă fără rețea. Mai mult decât să îți păstrezi băuturile la rece, ele sunt potrivite pentru că asigură siguranța alimentelor – chiar și pentru carnea proaspătă și produsele lactate.
Dacă ai nevoie de un frigider portabil, există multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face achiziția. Factori precum intervalul de temperatură, eficiența energetică și cerințele de putere sunt esențiali de luat în considerare. În plus, lăzile au evoluat, nu mai sunt la fel ca în trecut.

Altfel decât le știai

Fără îndoială că ești familiarizat cu răcitoarele tradiționale de camping – acele cutii din plastic care folosesc izolație și pachete de congelare sau gheață pentru a-și păstra conținutul la rece.
Frigiderele portabile își păstrează, de asemenea, conținutul la rece, dar au numeroase avantaje față de răcitoarele tradiționale.
Cele mai fiabile și mai robuste frigidere portabile folosesc o sursă de alimentare, un compresor și alte componente pentru a se asigura că temperatura internă rămâne constantă (și sigură pentru alimente).
Cu un frigider portabil cu compresor, poți păstra băuturile și alimentele în mod constant la rece pentru perioade lungi de timp, indiferent unde te afli. Sunt ideale pentru camping și pentru locuit în afara rețelei.

Tipuri diferite

Diverse aparate se numesc „frigidere portabile”, dar multe sunt doar răcitoare glorificate.
Practic, există două categorii de frigidere portabile adevărate:
1. frigorifice pe bază de compresor și
2. refrigerare termoelectrică.
Frigiderele cu absorbție sunt al treilea tip, mai puțin obișnuit, dar de obicei nu sunt la fel de mobile.
Frigiderele standard cu compresor – ca cele găsite în majoritatea gospodăriilor – folosesc agenți frigorifici care, atunci când sunt transformați dintr-un lichid într-un gaz, absorb căldura și scad temperatura din interiorul frigiderului.
Compresorul aplică presiune asupra gazului pentru a-l transforma înapoi în lichid, eliberând căldura. Un termostat din frigider pornește și oprește compresorul pentru a susține procesul de răcire.
Frigiderele termoelectrice, numite și răcitoare termoelectrice, funcționează diferit. Ele folosesc electricitatea pentru a crea un câmp termoelectric între două plăci ceramice. Ele nu folosesc agenți frigorifici, ci răcire în stare solidă pentru a produce aer rece.

Care sunt diferențele dintre frigiderele portabile și lăzile tradiționale?

Iată câteva dintre principalele diferențe relevante pe care trebuie să le iei în considerare dacă încerci să te decidezi în achiziționarea unui asemenea produs.
• Funcția compresor și răcire
După cum ai aflat mai sus, frigiderele portabile folosesc un compresor pentru a-și menține conținutul rece.
O ladă frigorifică tradițională nu are compresor. În schimb, se bazează pe izolație și gheață pentru a menține conținutul rece. Nu scade temperatura articolelor tale, ci doar le menține la o temperatură stabilită pentru o perioadă limitată de timp.
Un frigider poate fi capabil să păstreze articolele perisabile în condiții de siguranță pentru alimente pentru câteva ore. Ținute mai mult, crește riscul siguranței tale și a familiei de a căpăta o infecție alimenatară.
• Setări
Majoritatea frigiderelor portabile includ un termostat pentru frigider. Frigiderele portabile avansate au compartimente de depozitare duble și un compresor puternic de 120 W pentru a controla temperaturile de răcire și de îngheț în ambele compartimente.
• Controlul temperaturii
Un frigider portabil îți permite să setezi temperatura în funcție de nevoile tale. Controlul temperaturii îți permite să ajustezi nu numai în funcție de conținut, ci și de climă (temperatura ambientală).
În zilele înăbușitoare, poate fi necesar să scazi temperatura pentru a menține siguranța alimentelor.

O ladă este și mai supusă temperaturii ambientale și nu ai nicio opțiune de a controla temperatura internă – în afară de adăugarea de gheață.
Dacă nu ești pregătit, nu dispui de bugetul necesar sau pur și simplu, nu vrei să îți iei un astfel de produs, poți rămâne la lada tradițională frigorifica, pentru răcire. Este în continuare eficientă, dar are minusurile amintite: nu poți ține în ea alimentele o lungă perioadă de timp și nici nu le vei scădea temperatura ca atunci când ai un frigider portabil.
Lăzile vin în continuare în diverse mărimi și capacități de depozitare. Alege-o pe cea potrivită portbagajului tău și bucură-te de vacanța pe care ai planificat-o!

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri