Escalele lungi reprezintă un chin pentru mulți călători. Dacă mergi cu bebelușul ori copii mici, stresul se multiplică semnificativ. Lucrurile se complică și mai mult, dacă este vorba despre un aeroport în care nu ai mai fost. Totuși, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a profita la maximum de o escală lungă și, în același timp, să limitezi stresul.

Fă câteva exerciții de stretching

Stai pe scaun și întinde mâinile și picioarele. Ridică-te și întinde din nou mâinile. Rotește-te spre dreapta și spre stânga. Fă câteva genuflexiuni, pentru a-ți întinde mușchii. Astfel de exerciții sunt bine primite de corp, mai ales după un zbor lung și înainte de un altul.

Tot de pe scaun, poți face câteva rotații ale capului, apoi să te apleci în față și în spate. Mișcă trunchiul din șezut, spre stânga și spre dreapta. Dacă alegi să călătorești alături de copii, aceștia ți se pot alătura. Exercițiile de stretching sunt un mod simplu și distractiv de a petrece timpul, înaintea unui alt zbor.

Completează întinderile cu exercițiile de respirație profundă. Acestea te vor ajuta să te eliberezi de oboseala fizică și mintală. Inspiră adânc, timp de 3-5 secunde, fă o pauză de 5-6 secunde, apoi expiră încet și controlat, timp de 3-5 secunde. Repetă de 5-10 ori în fiecare oră de așteptare. Pentru un plus de relaxare, îți poți pune în căști o meditație ghidată, de 5-10 minute.

Odihnește-te

Dacă ai o escală de cel puțin 24 de ore, poți lua în considerare cazarea la un hotel situat în apropierea aeroportului. De exemplu, la hotel aeroport Otopeni te poți bucura de un pat moale, de restaurant, sală de sport, saună și transfer către și de la aeroport.

Având în vedere că trebuie să ajungi la aeroport cu minimum două ore înainte de plecare și că pe drum spre aeroport vei face, în medie, o oră, decizia de a te caza peste noapte la un hotel situat la doar câteva minute de aeroport pare din ce în ce mai atractivă.

O idee bună ar fi să te cazezi la un astfel de hotel cu o noapte înainte de vacanță. Astfel, ziua plecării va fi mult mai puțin stresantă. Similar, la sosire. Ai venit obosit din vacanță și trebuie să conduci până acasă (care poate fi într-un oraș fără aeroport)? Este mai bine pentru sănătatea și siguranța ta și a familiei să te odihnești peste noapte și apoi să pleci la drum, cu forțe proaspete.

Alege zboruri cu escale mai lungi

Este indicat să alegi o escală de minimum două ore între zboruri, mai ales dacă mergi în vacanță în zone aglomerate.

Astfel, vei avea suficient timp pentru a prinde al doilea zbor și pentru a lua decizii în cazul unor schimbări neprevăzute (întârzieri, anulări sau alte modificări pe fondul condițiilor meteo, de exemplu).

Descarcă aplicația aeroportului

Majoritatea aeroporturilor au o aplicație pentru smartphone. Aceasta te poate ajuta să navighezi prin spațiul imens, deseori necunoscut, să verifici statusul zborului tău și să găsești magazinele sau toaleta. Deseori, astfel de informații te ajută să economisești timp și să reduci din stres.

Dacă ai cum, alege aeroporturile mai mari, cu mai multe conexiuni directe și timp de transfer mai mic. De asemenea, poți lua în considerare un aeroport care oferă și alte avantaje, precum acces la dușuri sau zone de odihnă.

Bucură-te de experiență

Zborurile cu escală, mai ales una de durată, reprezintă o oportunitate de a explora orașul sau de a te relaxa, înainte de zborul următor.
Chiar și o escală de o zi îți permite suficient timp pentru a vizita atracțiile turistice populare, să iei masa la un restaurant cu specific local sau să te plimbi printr-un parc din oraș.

Nu planifica prea multe pentru escală

Poate fi tentant să îți planifici numeroase activități pentru momentele de așteptare, însă această încărcare a timpului va crește stresul. Alege câteva activități relaxante, precum lectura unei cărți lejere, ascultarea unor albume preferate sau vizionarea unui film.

Escalele sunt un element necesar unei călătorii mai lungi, însă nu trebuie să fie stresante. Planificarea acestei perioade de tranziție, gestionarea așteptărilor și optarea pentru activități relaxante precum exercițiile fizice sau meditația te pot ajuta să transformi escala dintr-o perioadă încărcată de stres într-un interludiu plăcut. Dacă escala este mai lungă, poți să te cazezi la un hotel din apropierea aeroportului, să guști bucătăria locală și să explorezi orașul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri