Menținerea unui stil de viață sănătos poate fi o provocare, mai ales dacă petreci o perioadă semnificativă de timp lucrând într-un birou. Programul încărcat, stresul, sedentarismul și obiceiurile alimentare nesănătoase pot afecta sănătatea fizică și mintală. Cu toate acestea, dacă adopți câteva măsuri simple, poți avea un stil de viață sănătos la birou. Descoperă, mai jos, patru dintre aceste bune obiceiuri.

Alimentația potrivită

Alimentele pe care le consumăm au ​​un impact semnificativ asupra sănătății și bunăstării generale. Este esențial să fii atent la ceea ce mănânci și la cât de mult mănânci, pentru a avea o alimentație sănătoasă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să mănânci sănătos la birou:

Planifică-ți mesele

Planificarea meselor în avans te poate ajuta să eviți alegerile alimentare nesănătoase, atunci când îți este foame. Pregătește-ți masa de prânz și gustări sănătoase cu o seară înainte și adu-le cu tine la birou. Gustările sănătoase pot consta într-un mic iaurt și o mână de fructe uscate sau proaspete. Masa de prânz trebuie să fie echilibrată în proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase. Poți alege salate pe bază de leguminoase, paste, orez integral ori quinoa, combinate cu legume și carne slabă, ouă ori pește, sau îți poți prepara un sandviș cu pâine integrală, crema de branza și legume la grătar. Crema de brânză este bogată în proteine, calciu și grăsimi sănătoase și mai poate fi combinată cu bastonașe din legume proaspete.

Evită băuturile dulci

Băuturile bogate în zahăr, cum ar fi cele carbogazoase și sucurile de fructe, inclusiv cele proaspăt stoarse, sunt bogate în calorii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate. Poți opta pentru apă simplă, eventual aromatizată cu ierburi și felii de fructe și legume (castraveți, piersici, căpșuni, busuioc, mentă) sau ceai neîndulcit.

Nu sări peste micul dejun

Dacă nu obișnuiești să iei micul dejun, trebuie să știi că, în cursul dimineții, vei suferi o scădere a glicemiei, care te va face să te supraalimentezi mai târziu, în cursul zilei. Asigură-te că mănânci un mic dejun sănătos, cu proteine de calitate, grăsimi și o sursă de carbohidrați precum cerealele integrale și legume sau fructe, pentru a-ți începe ziua cu bine

Fă exerciții fizice ușoare

Acestea sunt esențiale pentru menținerea sănătății fizice și mintale. Ia regulat pauze, pentru că statul pe scaun pentru perioade lungi poate provoca dureri musculare și poate afecta coloana vertebrală și postura. Fă pauze pentru a-ți întinde picioarele, a te plimba prin birou sau a face niște exerciții ușoare. Poți să profiți și de pauza de prânz, pentru a face o plimbare scurtă. Te vei simți împrospătat și plin de energie pentru tot restul zilei.

De asemenea, pentru că multe companii oferă angajaților cursuri de fitness, dacă timpul îți permite, poți să faci exerciții fizice la sala de sport.

Practică un hobby

Pentru reducerea stresului și îmbunătățirea bunăstării generale, poți încorpora anumite pasiuni în pauzele din programul de muncă. De exemplu, dacă îți place să citești, poți să faci acest lucru într-o pauză.

Multe locuri de muncă oferă evenimente și activități la care angajații pot participa, cum ar fi expoziții de artă, concerte sau proiecții de filme. Aceste evenimente pot fi o modalitate distractivă de a te angaja într-un hobby, dar și de a interacționa social cu colegii de muncă.

În concluzie, adoptarea unui stil de viață sănătos la birou nu este chiar o misiune dificilă, totul fiind posibil dacă faci câteva schimbări simple în viața ta. Acordă mai multă atenție alimentației, practică exerciții fizice ușoare la locul de muncă, dar și un hobby simplu, pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Nu uita că oamenii au, în general, nevoie de timp pentru a adopta obiceiuri. Începe cu pași mici, stabilește-ți obiective realizabile, fii consecvent în eforturile tale și vei observa, în cel mai scurt timp, beneficiile unui stil de viață sănătos.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri