Oricât de mult am încerca să ne planificăm viața, situațiile neprevăzute fac parte din ea și, adesea, nu pot fi evitate. De aceea, în loc să ne temem de ce s-ar putea întâmpla, mai bine începem să acționăm încă din prezent pentru a putea face față cu brio oricărui eveniment.

Dacă și tu îți dorești să afli cum poți să te protejezi financiar în fața situațiilor neprevăzute, ai ajuns unde trebuie. Descoperă în continuare 3 soluții pe care le poți pune în aplicare chiar de azi.

1. Constituie un fond de urgență

Un fond de urgență reprezintă o anumită sumă de bani economisită cu scopul de a o folosi atunci când te confrunți cu situații neprevăzute care presupun anumite cheltuieli. Deși specialiștii în finanțe recomandă ca fondul de urgență să fie egal cu suma a cel puțin 6 salarii, această valoare poate fi modificată în funcție de stilul tău de viață.

Iată cum poți să constitui propriul fond de urgență în 3 pași:

  • Stabilește un obiectiv financiar și o perioadă de timp în care dorești să îl obții. Poți, de exemplu, să îți propui ca timp de 12 luni să economisești echivalentul a 6 salarii pentru fondul tău de urgență.
  • Deschide un cont de economii. În acest mod, vei putea obține un profit de pe urma economiilor tale cu ajutorul dobânzii oferite de instituția financiară la care apelezi.
  • Stabilește o rutină de economisire. Poți să-ți impui ca în fiecare lună, în ziua în care primești salariul, o parte din bani să meargă către fondul de urgență.

Dacă în timp ce îți construiești fondul de urgență intervin situații neprevăzute și nu ai apucat să economisești suficient, poți să apelezi oricând la un credit prin telefon pentru a obține într-un mod rapid diferența de bani de care ai nevoie.

2. Apelează la o poliță de asigurare

Pe lângă constituirea unui fond de urgență și alegerea unui credit rapid în situațiile de criză, o altă modalitate care te poate ajuta să te protejezi financiar în fața situațiilor neprevăzute sunt polițele de asigurare. Acestea sunt de mai multe tipuri și îți pot oferi protecție financiară în diverse situații.

De exemplu, poți să închei o asigurare de sănătate care să te ajute în cazul în care ai nevoie de investigații și tratamente pentru sănătatea ta sau poți să închei o asigurare facultativă pentru locuință, pentru a te proteja financiar în cazul unor evenimente neplăcute. De asemenea, dacă îți place să călătorești des, atunci ai posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare pentru călătorie, astfel încât să primești o anumită sumă de bani în cazul în care se anulează un zbor sau ești nevoit să închei călătoria mai devreme.

3. Evită datoriile inutile

O altă modalitate de a putea face față mai ușor situațiilor financiare neprevăzute este să eviți datoriile inutile. Acest lucru te ajută să îți gestionezi mai eficient finanțele personale și să dispui de mai mulți bani pentru a economisi sau a plăti pentru diferite reparații sau achiziții neplanificate. În plus, evitarea datoriilor inutile contribuie la bunăstarea ta psihică și la reducerea stresului legat de finanțe.

Așadar, înainte de a accesa un credit, analizează bine suma de bani de care ai nevoie și scopul în care dorești să o folosești, pentru a te asigura că faci o alegere responsabilă.

Concluzionând, constituirea unui fond de urgență, alegerea unei polițe de asigurare potrivite și evitarea datoriilor inutile sunt trei soluții care pot contribui la o gestionare mai eficientă a finanțelor tale personale. Pune-le în aplicare pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului tău de viață și bucură-te de o viață liniștită și de o protecție financiară mai bună în fața neprevăzutului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri