Securizarea sediului afacerii, atât împotriva infractorilor, cât și pentru întâmpinarea unor evenimente nedorite, reprezintă o reală necesitate în prezent. În rândurile următoare îți prezentăm 5 măsuri de securitate recomandate de specialiști.

Instalează un sistem de alarmă potrivit

Primul pas este să alegi un sistem de alarmă eficient, pe măsura bugetului disponibil. Sistemele de alarmă wireless sunt mai ușor de instalat și relocat în funcție de nevoile sediului, însă la fel de utile sunt și sistemele de alarmă convenționale. Declanșarea alarmei va împiedica acțiunea răufăcătorilor, cu alertarea imediată a echipajului de securitate contractat.

Alege un sistem de alarmă care prezintă ultimele tehnologii de monitorizare și control. De exemplu, unul care se conectează la internet și prin care poți accesa oricând alarma de pe un smartphone.

Supraveghează sediul la exterior

Camerele de supraveghere au rolul de a monitoriza tot ce se întâmplă în exteriorul sediului, în timp real și 24/7. Astfel, camerele de supraveghere pentru exterior nu ar trebui să lipsească din lista scurtă de măsuri de securitate a sediului în care îți desfășori afacerea.

Se recomandă folosirea mai multor tipuri de camere pentru a acoperi o întreagă gamă de necesități și aplicații. Prin urmare, poți integra în sistemul de supraveghere video camere de tip bullet, dome sau PTZ. Pot fi fixe sau care filmează la 360 de grade. Pune accent și pe funcționalități, un aspect important fiind funcția de infraroșu care se activează pe timp de noapte, precum și câmpul de vizualizare.

Cum răufăcătorii sunt deja familiarizați cu camerele false, ele nu mai reprezintă o soluție decât în măsura în care vrei să completezi și protejezi un sistem de supraveghere real. Cea mai înțeleaptă abordare ar fi să montezi camere false înaintea celor active. În cazul în care un răufăcător pătrunde în curte, va începe să deterioreze camerele false, în timp ce camerele reale vor înregistra în continuare evenimentul.

Securizează căile de acces în curtea sediului

Pentru a spori și mai mult măsurile de securitate, montează o yală inteligentă la poarta principală de acces.

Încuietorile smart pot funcționa fără probleme la temperaturi negative sau ridicate, conform specificațiilor fiecărui producător, fiind rezistente la intemperii. Accesul se poate face prin coduri, astfel că în curtea sediului vor intra doar persoanele autorizate. În completarea acestei soluții, poți veni și cu un sistem de videointerfon, util mai ales în cazul vizitatorilor.

Totodată, acordă o atenție deosebită și eventualelor intrări secundare, fiind des preferate de infractori pentru că prezintă încă sisteme rudimentare de protecție, care nu le pun probleme în privința accesului.

Montează senzori de mișcare

Senzorii de mișcare identifică și alarmează cu privire la potențialele pericole de efracție care pot apărea. În prezent există senzori de mișcare wireless, care vin cu un avantaj major: elimină cablurile de pe fațadă.

Senzorii de mișcare se poziționează în zone exterioare, precum ferestre sau uși, dar și pe fațadele sediului, precum pereți exteriori sau colțuri. În urma montării acestora, întregul perimetru exterior al sediului poate fi acoperit cu succes.

Asigură-te că echipamentele antiincendiu sunt funcționale

Sistemele antiincendiu sunt binevenite atât la interior, cât și la exterior. În ceea ce privește zona exterioară, sunt necesare cu atât mai mult dacă în perimetrul afacerii tale există surse inflamabile ce pun în pericol personalul sau bunurile materiale. Pe lângă nelipsitele stingătoare de incendiu și hidranți, în locurile stabilite prin planul de protecție general, poți monitoriza toate sistemele antiincendiu instalate cu ajutorul unei centrale de incendiu.

De asemenea, o instalație exterioră de protecție la descărcările electrice este o bună măsură de protecție a sediului împotriva fenomenelor naturale imprevizibile.

În concluzie, sistemele de securitate disponibile pe piață sunt menite să-ți protejeze sediul afacerii, respectiv să limiteze actele de vandalism și furt.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri