Evenimentul Startarium PitchDay anunță demararea înscrierilor pentru cea de-a cincea ediție, care se va desfășura sub o nouă identitate - Românii sunt antreprenori. Românii sunt antreprenori este o competiție Startarium, inițiată de Impact Hub Bucharest și ING Bank, susținută de Pluxee. Noul concept are premii cumulate în valoare de 100.000 de Euro, nerambursabili.

Ediția de anul acesta vine cu o serie de noutăți suplimentare: introducerea unor categorii noi precum votul de popularitate („Ideea ta”), în care participanții sunt invitați să își prezinte ideea de afacere printr-un video de maximum 60 de secunde, dar și categorii dedicate afacerilor la început de drum și celor cu operațiuni în desfășurare.

Competiția „Românii sunt antreprenori” aduce cu sine și simplificarea procesului de aplicare: în categoria Ideea ta se poate înscrie orice antreprenor aspirant, care are o idee de afaceri în care crede, pentru șansa de a câștiga unul dintre cele 10 premii dedicate. Pentru societățile existente, organizatorii evenimentului au creat două categorii distincte: cea de startupuri („Startup”), pentru companii cu o vechime între 1 și 3 ani, și cea de operațiuni în derulare („Running ops”), dedicată afacerilor mai mult de 3 ani de activitate.

Cei care vor să concureze în cadrul celei de-a cincea ediții a competiției Startarium sunt invitați să se înscrie pe platforma dedicată AICI, până la data de 12 noiembrie.

Pentru înscrierea în categoria dedicată voturilor de popularitate – Ideea ta, antreprenorii vor încărca în platformă un video, care odată validat de către echipa organizatorilor, va intra în etapa de strângere de voturi. Se vor acorda 10 premii x 1000 Euro acelor antreprenori care vor strânge cel mai mare număr de voturi, în timp ce, premiile dedicate afacerilor din categoriile Startup & Running ops vor fi oferite în baza unui proces de jurizare. Decizia va aparține unui juriu format din mentori Startarium, oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului corporate.

Din totalul înscrierilor, juriul va selecta 35 de afaceri în categoria de Startup și 21 în categoria Running Ops, care vor intra în semifinală. În ziua evenimentului, 7 finaliști din fiecare categorie vor urca pe scena Românii sunt antreprenori pentru susținerea pitch-ului în fața juriului, publicului și a presei. Dintre aceștia, juriul va selecta câte 2 câștigători per categorie, care vor primi premii totale în valoare de 90.000 Euro, nerambursabili.

Evenimentul își propune de asemenea să celebreze afacerile de succes, aducând în fața publicului povești inspiraționale ale antreprenorilor cu superpotențial, acei viitori unicorni ai României. Românii sunt antreprenori va avea loc pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel.

Aproape 60% dintre antreprenorii români consideră că este dificil și foarte dificil să obțină finanțare nerambursabilă

Conform cercetării realizate în martie 2023, de către Impact Hub Bucharest și Startarium, cu sprijinul ING Bank și Bravva Angels, Profil de Antreprenor, 93% dintre antreprenorii români își folosesc fondurile proprii atunci când pornesc o afacere, în timp ce doar 7% vin în completarea bugetelor cu granturi, premii și sponsorizări. Aproape 60% dintre respondenți consideră că este dificil și foarte dificil să obții finanțare nerambursabilă. Cu toate acestea, întrebați care sunt prioritățile lor pentru următoarele 6-12 luni, 107 antreprenori au declarat că își propun să atragă investiții menite să contribuie la poziționarea și scalarea afacerilor lor.

„Noul format al competiției Românii sunt antreprenori vine atât ca un răspuns la nevoile fondatorilor de afaceri, care își doresc acces rapid la resurse financiare, mai puțină birocrație și procese de selecție eficiente, dar mai ales ca o rampă de lansare pentru acele idei de afaceri cu potențial, încă nedescoperite. Românii sunt antreprenori își dorește să inspire, să devină o portavoce la nivel național pentru antreprenorii aspiranți care vor să-și facă cunoscute visurile. Anul acesta, inițiatorilor Startarium, Impact Hub Bucharest și ING Bank România, li se alătură și Pluxee, în calitate de parteneri”, precizează reprezentanții companiei.

Evenimentul Startarium Pitchday a avut deja 4 ediții, organizate între 2016 și 2019: 580+ de antreprenori au concurat în competiție, 155 afaceri au fost sprijinite prin oferirea de expunere, instrumente de creștere și conexiunea cu o comunitate activă de investitori și consultanți, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii totale în valoare de 450.000 euro. Printre câștigătorii ediției 2019 se numără startupurile Digitail, Medicai și Kinderpedia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri