Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5% îşi vor petrece vacanţa de iarnă în România, la munte, 7,5% vor petrece la rude/la ţară, peste 6% pe litoralul românesc şi numai 2,6% o vor petrece în străinătate, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, transmite Agerpres.

Dintre cei care îşi vor petrece concediul în străinătate, circa 22% spun că vor merge în Turcia, aproape 16% au ales Spania, 12,5% - Grecia, câte 10% vor petrece sărbătorile în Bulgaria şi Italia iar peste 6% în Egipt. Printre alte destinaţii de vacanţă se numără, Norvegia, Anglia şi Brazilia.

La întrebarea ''Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această iarnă?", peste 68% dintre cei care au răspuns sondajului am menţionat că vor merge 3 - 4 zile anul acesta în vacanţă, peste 20% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, circa 8% vor merge în vacanţă 10 zile şi numai 2% vor petrece două săptămâni sau mai mult în vacanţă, relevă datele obţinute de CEC Bank.

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţa de iarnă, aproximativ 80% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, peste 11% au răspuns între 1.000 - 2.000 lei, 6,5% vor aloca între 2.000 - 4.000 lei, iar aproape 4% intenţionează să cheltuiască peste 4.000 lei.

Referitor la mijlocul de transport pe care îl folosesc românii pentru a merge în vacanţă, autoturismul personal este prima alegere.

Mai mult de jumătate dintre cei care vor pleca în vacanţă vor merge cu maşina, circa 23% au ales să se deplaseze cu trenul, peste 15% cu autocarul şi aproximativ 8% cu avionul.

Sursa foto: Shutterstock / Troyan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri