Revolut lansează abonamente de telefonie în Marea Britanie, devenind astfel prima firmă de servicii financiare din țară care oferă planuri de telecomunicații, conform CNBC. Compania britanică a declarat că va începe să ofere eSIM-uri - cartele SIM care pot fi stocate virtual și nu în formă fizică în dispozitiv - în această săptămână.

Clienții care au un plan standard în platforma Revolut, fără niciun abonament, pot obține un plan eSIM standard care le permite să acceseze aplicația, astfel încât să își poată reîncărca telefonul în funcție de necesități. De exemplu, dacă un utilizator Revolut ajunge la un aeroport și rămâne fără date de la furnizorul său actual de SIM, acesta poate accesa în continuare gratuit funcțiile din aplicația Revolut și își poate reîncărca datele ca de obicei.

Costul utilizării datelor mobile în străinătate a crescut pentru britanici în ultimii ani. Mai mulți operatori de telefonie mobilă, printre care Vodafone și Three, au reintrodus tarifele de roaming de când Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană. Anterior, britanicii puteau să călătorească în întreaga UE fără a suporta taxe de roaming. Între timp, majoritatea operatorilor de telefonie mobilă nu includ în planurile lor standard date gratuite în țările din afara UE.

Utilizatorii Revolut care nu au un abonament Ultra pot beneficia de o ofertă introductivă de 100 MB de date gratuite dacă depun o cerere înainte de 1 mai. Oferta este valabilă timp de șapte zile. Revolut a încheiat un parteneriat cu operatorul de telefonie mobilă din Regatul Unit 1Global, cunoscut anterior sub numele de Truphone, pentru a lansa eSIM-ul său.

Director general pentru produse premium la Revolut, a declarat că decizia Revolut de a lansa eSIM-uri a fost aceea de a transforma compania într-o "super-aplicație" atotcuprinzătoare, cu servicii care cuprind conturi bancare, schimb valutar, asigurări, rezervări de călătorii și abonamente la saloanele din aeroporturi.

Revolut intră sub supravegherea directă a Băncii Centrale Europene și își deschide sucursală în România din acest an

Introducerea cartelelor telefonice nu este singurul pas pe care îl face Revolut în acest an. Revolut Bank UAB și-a început anul cu statutul de bancă semnificativă pentru Uniunea Europeană și intră sub supravegherea directă a Băncii Centrale Europene. Banca și-a câștigat acest statut prin diversificarea operațiunilor și creșterea activității comerciale, conform BCE. Revolut a anunțat anterior că va deschide o sucursală în România în prima parte a anului.

Ca urmare a evaluării din 2023, Revolut Holdings Europe UAB și filiala sa Revolut Bank UAB sunt clasificate ca fiind semnificative și vor fi supravegheate direct de BCE începând cu 1 ianuarie 2024. Banca își va consolida poziția și pe piața românească, Revolut vrea să lanseze o sucursală în România în primul trimestru din 2024 şi vizează top 10 al băncilor după active, respectiv top 3 după numărul de clienţi, conform Agerpres.

Sursa foto: Revolut România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri