HiSky, companie aeriană din Republica Moldova care operează și pe piața locală face recrutări pentru mai multe posturi, la bazele din România. Operatorul aerian deschide câteva zeci de poziții pentru piloți și însoțitori de bord, care se vor alătura echipei companiei, în baza operațională din București.

Pe parcursul lunii septembrie, reprezentanții HiSky vor organiza evenimente în mai multe orașe ale țării. Astfel, aplicanții vor putea susține interviuri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Baia Mare și Iași.

Elementul de noutate pe care această campanie de recrutare îl aduce este reprezentat de nivel de experiență solicitat. Astfel, pe lângă piloții cu certificări, aflați deja la un nivel profesional avansat, pe care compania îi caută, HiSky anunță că angajează și persoane aflate la început de carieră. Absolvenții școlilor de aviație, fără un număr semnificativ de ore de zbor, cu sau fără type rating, sunt așteptați să aplice pentru un post care le va asigura formarea de care au nevoie pentru avansarea în carieră, se arată într-un comunicat venit din partea companiei.

„Suntem o companie tânără și, de la început, ne-am dorit să facem mai mult decât să ocupăm un loc în piață. Vrem să venim cu propria noastră contribuție, iar în ceea ce privește piața muncii în acest domeniu, atât de specializat, am ales să dăm o șansă piloților talentați și pasionați, dar care încă se află la început de drum. Este o investiție pe care suntem dispuși să o facem, pentru a fi parte din soluție. Unul dintre motivele pentru care există acest deficit de personal este tocmai acesta, foarte puține companii aeriene alocă resursele necesare pentru a forma personal. Există sute de tineri care, cu mari sacrificii financiare, obțin licența de pilot pentru ca mai apoi să nu își găsească un loc de muncă. Aplicăm deja această strategie de câțiva ani. Majoritatea celor mai buni copiloți pe care îi avem astăzi, au ajuns la noi cu foarte puține ore de experiență, dar cu mult talent și cu dorința de construi (...) Criteriul principal pentru ca un pilot să se alăture echipei noastre este profesionalismul, așadar sper să cunoaștem la interviu profesioniști aflați la orice nivel al carierei”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky asigură cursuri de instruire pentru cei fără experiență în industria aviactică

HiSky caută să angajeze și însoțitori de zbor aflați la început de carieră. Astfel, sunt așteptați la interviu și toți care doresc să înceapă o carieră în acest domeniu, chiar dacă nu au mai deținut astfel de poziții anterior sau nu au urmat cursuri de pregătire. După parcurgerea procesului de recrutare, compania le va oferi candidaților selectați, gratuit, toate training-urile și cursurile de instruire necesare, care vor fi efectuate în cadrul unei școli europene de aviație acreditate.

Primul pas pe care trebuie să îl facă cei care urmăresc ocuparea unui post de pilot sau însoțitor de bord HiSky este să transmită un CV pe adresa crewapplication@hisky.aero. Candidații selectați vor fi contactați de reprezentanții companiei pentru programarea unui interviu.

Compania aeriană HiSky operează o flotă de șapte aeronave Airbus din familia A320, cu o vârstă medie de șapte ani, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023. În România, compania operează zboruri regulate de aeroporturile din București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași si Baia Mare, către destinații domestice și internaționale, dar și curse charter, către destinații de vacanță din Europa, Asia și Africa.

Sursa foto: HiSky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri