Începând cu luna iunie a anului viitor, românii vor putea călători, din nou, către Statele Unite ale Americii, cu plecare din capitală, după o pauză de peste 20 de ani. Compania aeriană HiSky a pus deja în vânzare biletele pe ruta București – New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie. Anunțul vine după ce, în urmă cu o săptămână, HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinație și a devenit singura companie românească care deține, în același timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian și aeronava care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur. Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puțin peste 10 ore. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar prețul unei călătorii pornește de la 349 euro, pentru clasa economic și 1899 euro, pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil și serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager.

Zborurile București Otopeni - New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky și singura de acest tip înregistrată în România. Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse, fără escală, pe această distanță a aterizat la București, la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord și la conținut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

De la inaugurarea hub-ului din București, în urmă cu un an și jumătate, aeroportul Henri Coandă a devenit principala bază operațională HiSky. Din București, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaționale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt și pe două rute interne, către Cluj Napoca și Timișoara. În România, compania aeriană mai operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, dar și zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenții de turism. Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportați, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri