Vremea caldă ne oferă ocazia să etalăm ținute vaporoase și spectaculoase ce ne trimit mereu cu gândul la vacanța ori la relaxare. Sezonul sandalelor este poate și cel mai frumos din an și permite pielii să respire, accentuând totodată și frumusețea naturală a fiecărei femei.

Care sunt trendurile în acest sezon?

Picioarele vor arăta mereu spectaculos când le asortăm cu o pereche de sandale fantastice indiferent de direcțiile dictate în domeniul modei. Acestea te ajută în schimb să îți definești propriul stil și să introduci în garderobă acele piese ce ți se potrivesc cu adevărat și rezonează cu personalitatea ta. Strălucirea rămâne încă în tendințe de ceva vreme încoace, iar tocurile încrustate cu cristale ori cizmele de inspirație disco sunt itemuri pe care le vei regăsi cu siguranță în propunerile marilor case de modă. Culorile, texturile, formele și detaliile ce te duc cu gândul la natură sunt ridicate la rang de artă de către designeri. Sunt grăitoare exemplele de imprimeuri cu palmieri, apusuri fantastice, păsări flamingo sau chiar baloanele integrate în arhitectura încălțărilor. Pantofii cât mai decupați și accesorizați cu bretele extrem de subțiri ori hibridul de botine cu flip-flop sunt de asemenea o noutate în vara asta. Modelul de sandale tip ‘’dad’’ constituie o împletire armonioasă între influențele vintage și cele cosmopolite. Este ideal pentru oraș deoarece te protejează de murdărie și îți conferă flexibilitate în mișcare.

Ce noutăți au apărut în privința materialelor utilizate?

Sabotii de dama din piele naturala desenați în linii curbate și ondulate iau treptat locul pantofilor clasici, cu toc stiletto. Aceștia creează o siluetă deosebită cu care fii sigură că vei ieși oricând în evidență. Țesăturile asemănătoare cu lenjeria intimă, panglicile delicate sau confecțiile de plasă sunt o noutate atrăgătoare și sexy în această perioadă. Transparența este dusă la un alt nivel prin modelele realizate din plastic, ce conferă un aspect de goliciune al piciorului și o estetică specială. Rafia, prezentă din ce în ce mai des în sezoanele trecute în structura bijuteriilor și a accesoriilor, a început să fie inclusă de curând și în designul pantofilor combinându-se perfect cu hainele din bumbac sau in. Aplicațiile ce adaugă volum, prezente de ceva timp pe podiumuri, se îndreaptă acum și către încălțăminte oferind un aer relaxat, comod și pe deasupra distractiv oricărei ținute.

Pantofii pe care trebuie să îi ai în garderobă

Balerinii sunt atemporali, te salvează onorabil din orice situație și pe deasupra sunt foarte confortabili. Cu texturi prețioase, desene variate și aplicații interesante îi poți purta oriunde și oricând. În dulapul tău e bine să ai întotdeauna o pereche de sandale cu talpa joasa de piele deoarece se vor potrivi de minune cu multe look-uri. Dacă vrei să fii la modă, tipul gladiator reinterpretat cu bretele foarte subțiri și lungi înconjurate pe glezne, sunt exact ce ai nevoie. O alternativă la încălțările clasice sunt papucii în stil pescăresc, care odată integrați în outfituri minimaliste ori accesorii cu dungi vor compune o imagine simplă, cu accente vintage. Prevăzuți cu o talpă puțin mai înaltă și solidă, îți asigură confortul mult dorit într-o zi aglomerată și plină de evenimente. Forma ‘’wedges’’ reprezintă o versiune casual la cea stiletto și se dovedește excelentă când ai parte de activități recreative sau o întâlnire romantică. Cu un toc asimetric atrăgător, merge de minune la pantaloni, o fustă mini sau o rochie fluidă. Când vrei ceva sofisticat, sandalele elegante și minimaliste, de inspirație a anilor ’90 sunt versatile și adaugă acea prestanță pe care o cauți ca să completezi cu succes o ținută fantastică.

Ofertele designerilor din acest sezon sunt deosebit de diverse, îndeplinesc cu siguranță cerințele cele mai exigente și se pliază pe orice fel de calapod!

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri