Să-i alegi încălțămintea potrivită celui mic e foarte important, mai ales dacă acesta e în perioada de creștere. De aceea, trebuie să investești timp în selectarea unor perechi de încălțăminte și să nu te grăbești să cumperi prima pereche pe care o vezi. Să-ți dăm un exemplu, poți alege o pereche de la un brand necunoscut, dar să riști să se deterioreze destul de rapid sau poți alege o pereche de adidași de la un brand cunoscut pentru fete sau băieți de exemplu, dar să fii sigur că vor rezista în timp și că sunt confortabili. Nu îți spunem mai multe acum și te lăsăm să descoperi mai multe în articol.

Un sfat de care să ții mereu cont

Un aspect crucial este să ții cont de vârsta copilului tău și de faptul că piciorul său crește și se dezvoltă în etape distincte. Pentru cei sub 16 luni, piciorul se mărește cu peste jumătate de mărime la fiecare două luni. În cazul celor care au trecut de doi ani și au început să meargă, piciorul crește cu jumătate de mărime la fiecare patru luni.

Prima pereche de încălțăminte pentru cel mic

Dacă te îngrijorezi și te întrebi cum să alegi corect adidașii sau ghetuțele pentru copii, nu ești singurul. Selectarea primei perechi poate fi mai dificilă, dar când găsești una potrivită, o să fie mult mai simplu pentru că o să te bazezi pe aceeași mărime și formă. Dacă te ajută, ai putea să îți faci faci notițe despre tot, de la lățimea piciorului la mărime, pentru a te ajuta.

Ține minte că mărimea poate varia de la un producător la altul, așa că ar fi bine să-l iei pe cel mic cu tine la cumpărături. E important să probeze măcar prima pereche de adidași sau, mai ales, de ghetuțe sau sandale, deoarece mărimile pot fi diferite la fiecare.

Urmărește-i constant mersul

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni la copii este Platfusul, caracterizată prin aplatizarea arcului piciorului. Dacă observi că micuțul tău calcă într-un mod neobișnuit și are sub patru ani, asta nu înseamnă neapărat că suferă de Platfus, dar ar fi indicat să consulți un medic pentru a te asigura.

După ce să te ghidezi atunci când alegi încălțămintea

Atunci când selectezi încălțămintea pentru copilul tău, este crucial să te asiguri că îndeplinește câteva caracteristici esențiale. Pantofii sau adidașii pentru copii ar trebui să aibă o talpă groasă, dar flexibilă, pentru a oferi siguranță la fiecare pas.

Este important să optezi pentru încălțăminte fabricată din materiale ușoare și de calitate, care permit piciorului să respire. Un exemplu excelent este pielea naturală, care nu numai că oferă confort, ci este și rezistentă în timp.

Alegerea între o talpă rigidă și una flexibilă este crucială, iar cea flexibilă este mai potrivită, fiind și cea mai frecventă în adidașii pentru copii. De asemenea, lățimea pantofilor joacă un rol important. De obicei e notată cu litere de la D la H.

Ce încălțăminte să alegi atunci când nu vrei să umpli pantofarul

Dacă nu vrei să iei câte o pereche pentru fiecare ocazie și să ajungi să nu mai fie loc în pantofarul celui mic, există o soluție. Poți s-o numești încălțămintea bună aproape la toate sau să le spui mai simplu adidași copii care sunt printre cele mai versatile și potrivite opțiuni. Așadar, hai să explorăm mai pe larg de ce adidașii pentru copii sunt o alegere excelentă și să-ți spunem cum să-i alegi pe cei mai potriviți.

Adidașii nu sunt doar avantajoși pentru că sunt fabricați din materiale ușoare, ci și pentru că sunt practici. Aceștia sunt potriviți pentru o gamă variată de activități, de la mersul la școală până la joaca în parc. Pentru început, poți îndrepta atenția către o pereche de adidași pentru fete sau băieți, ori o pereche de Skechers, Adidas sau orice alte branduri producătoare. Totuși, adidașii sunt printre cele mai populare opțiuni. Dacă alegi o pereche de adidași pentru copii ori de la branduri foarte populare, vei avea certitudinea că vor rezista în timp.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri