Industria Horeca este în creștere în România, și tot mai mulți anteprenori vor să se orienteze către această industrie. Dacă ești interesat de acest domeniu industrial, îți prezentăm o afacere, care poate fi un pic mai accesibilă, un food truck.

Ce trebuie să iei în considerare pentru un food-truck

Vehiculul

Pentru că nu putem avea food-truck fără truck, vehiculul este cel mai important element pentru început. Acesta poate fi cumpărat, nou sau vechi, sau închiriat. Ai opțiunea de a cumpăra un truck pe care să îl echipezi pentru acest business, cu echipamentele necesare unui fast-food, sau să cumperi/închiriezi unul deja echipat.

Echipamentele de gătit și servire

Înainte să alegi echipamentele trebuie să te gândești foarte bine ce tip de mâncare vrei să servești. De exemplu dacă vrei să ai o pizzerie, o să ai nevoie de echipamente pentru pizzerii cum ar fi un cuptor de pizza. Dacă vrei să ai un donner kebab de exemplu, ai nevoie de rotisor, de friteuze pentru cartofi și așa mai departe.

Deci înainte să alegi echipamentele necesare, gândește-te ce vrei să gătești/servești, și de acolo poți să îți dai seama de ce ai nevoie.

Permise și licențe

Industria alimentare, cu precădere în tot ce înseamnă horeca, presupune o serie de licențe și permise: autorizație DSV, autorizație DSP, autorizație ISU, certificat de energie ANRE, autorizație primărie

Toate acestea sunt obligatorii și nu trebuie ignorate în nici un fel.

Materii prime

La fel ca la echipamente, este important în prima fază să decizi ce vrei să comercializezi. Dacă alegi să faci un burger van, atunci că și materie prima vei avea: carnea, chifle, salatele, legumele, sosuri, brânză și alte topinguri.
Mergi tot timpu pe materii prime mai calitative, chiar dacă acestea se vor reflecta și în costuri. E un avantaj competitiv foarte bune dacă ingredientele tale sunt proaspete și calitative, pentru că se va vedea în produsul final, iar așa îți vei selecta și piața, în funcție de cei care vor fi dispuși să plătească calitatea.

Marketing și promovare:

Partea de marketing și promovare poate să vină cu un cost mai ridicat la început, sub forma unei investiții mai ample în promovare, realizând o serie de campanii din start, sau poate să fie ceva de parcurs, din aproape în aproape.
Ce trebuie să ții cont:
Să fii prezent și în platformele de livrare, unde vei plăti un cost per comandă
Să fii prezent pe toate canalele de social media, acesta este un mijloc de promovare la îndemână, care poate fi folosit și cu un buget redus la început.
Realizează evenimente, o dată la ceva timp poți să organizezi un mic eveniment în care să ai un meniu special.

Venituri

La nivel de venituri lucrurile sunt de la sine înțelese, veniturile vin din vânzarea produselor, dar se mai pot face câteva linii separate:

Catering

Poți oferi servicii de catering pentru evenimente sau diverse ocazii, prin care să livrezi un meniu simplificat sau chiar același meniu pe care îl ai.

Evenimente private

Te poți ocupa de organizarea unor evenimente private sau participa cu food truck-ul la acestea.

Concluzie

Piața de food-truck în România, nu este foarte mare în acest moment, dar se dezvoltă și este pe un trend ascendent. O tendința este de a pleca cu un food-truck și de a deschide un restaurant după ceva timp când lucrurile devin mai profitabile. Ce poate lipsi din această industrie este o flota de food-truck-uri sau o franciza, și de ce nu poți fi chiar tu cel care să facă acest lucru.

Sursa foto: sdsgroup.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri