Libra Internet Bank a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 25 milioane lei ( circa 5,5 milioane euro), in crestere cu 111% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii imprumuturilor acordate, conform datelor publicate de banca.

Libra Internet Bank a obtinut , in prima jumatate a anului trecut, un profit net de 11,8 milioane de lei. Banca avea active de 2,86 miliarde lei (579 milioane euro) la finalul lunii iunie, in crestere cu 41% fata de nivelul din iunie 2015. Valoarea creditelor a crescut pana la 1,72 miliarde lei in iunie, de la 1,3 miliarde lei la finalul anului trecut si 1,26 miliarde lei in iunie 2015. Pe partea de surse atrase de la clienti, depozitele au ajuns la 2,54 miliarde lei la finalul lunii iunie, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform News.ro.

“Rezultatele favorabile se datoreaza atat cresterii pe liniile de business traditionale ale bancii (Corporate, IMM, Profesii Liberale si AgriBusiness), dar si pe sectorul de digital banking, unde avem in plan sa dezvoltam noi produse si servicii inovatoare pentru clientii online”, a declarat directorul general al bancii, Emil Bituleanu, citat intr-un comunicat.

Libra Bank, un jucator de talie mica din sectorul bancar specializat pe nisa profesiilor liberale, a raportat pentru anul 2015 un profit net de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 5 milioane euro). Rata creditelor neperformante a fost de 7,8% la finalul anului trecut.
Libra Internet Bank are in prezent o retea de 46 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si afaceri agricole. La finalul anului trecut, banca avea o cota de piata dupa active de 0,64%, ocupind pozitia 21 (din 36 de jucatori) in sectorul bancar romanesc.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri