In urma deciziei actionarilor, capitalului social al bancii va fi majorat de la 180.100.000 lei la 188.100.000 lei. "Viziunea noastra pe termen lung este aceea a unei banci a viitorului, in care tehnologia va face diferenta. Suntem pe drumul cel bun, avem unul din cele mai performante servicii de internet banking, iar acum am lansat proiectul TABLETA, prin care forta de vanzari va avea acces la majoritatea informatiilor necesare chiar de la prima intalnire cu clientul, la sediul acestuia, in vederea accelerarii vitezei de raspuns", a declarat Emil Bituleanu, presedintele bancii.

Banca va mai deschide pana la finalul anului inca 6 sucursale, majoritatea in Bucuresti. Profitul net al Libra Internet Bank a ajuns la 8,5 milioane lei la jumatatea anului, iar activele au crescut cu 10,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut (pana la 1,33 miliarde lei). Pe de alta parte, rata neperformantelor a continuat sa scada, ajungand la 12,59%, sub media sistemului bancar.

In acest context, banca si-a dublat cota de piata in ultimii trei ani, ajungand pe locul 27 in clasamentul bancilor. Libra Internet Bank are in prezent o retea de 35 de sucursale la nivel national si se adreseaza preponderent clientilor din segmentele IMM, Corporate, Profesii liberale si Agricultura.