Utilizatorii portofelului electronic LibraPay vor putea efectua plati electronice in reteaua globala de acceptare MasterPass, care cuprinde mai mult de un sfert de milion de comercianti din intreaga lume. In acelasi timp, Wallet LibraPay asigura acces neintrerupt la istoricul tranzactiilor efectuate, unificand plata facturilor si a cumparaturilor in aceeasi aplicatie.

Astfel, prin selectarea optiunii "Cumpara cu MasterPass" ca metoda de efectuare a checkout-ului, utilizatorii nu mai trebuie sa introduca informatiile de card si adresa pentru fiecare cumparatura realizata online sau pe mobil, acestea fiind transmise securizat de Wallet LibraPay prin intermediul MasterPass.

portofel electronic MasterPass

O alta functionalitate pe care Libra Internet Bank o va include in portofelul sau digital este cea de transfer de bani person-to-person (P2P), in Romania. Astfel, prin incorporarea serviciului MasterCard MoneySend, utilizatorii portofelului vor putea realiza transferuri de bani catre orice card MasterCard sau Maestro emis in Romania, direct din aplicatia mobila Wallet LibraPay. Serviciul MoneySend va fi disponibil in portofelul digital LibraPay Wallet chiar mai devreme, pana la finalul anului 2015.

Citeste si:

Gabriel Ghita MasterCard"Romania se afla printre primele tari din Europa Centrala si de Est care au lansat serviciile MasterPass si MoneySend, confirmand pozitia de lider regional in inovatie. Comertul modern necesita noi metode de plata, precum si instrumente mai simplu de utilizat pentru consumatori, mentinand standardele de securitate, iar dezvoltarile recente in domeniul portofelelor digitale valideaza avantajele utilizarii lor", a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE in cadrul MasterCard Europe.

MasterPass este prezent in 24 de tari la nivel international, iar in ultimele sase luni, tranzactiile prin MasterPass in Europa au inregistrat o crestere medie lunara de 40%.

MasterPass le permite cumparatorilor sa utilizeze un portofel digital unde isi pot stoca toate datele cardului si ale adresei intr-un singur loc, astfel incat sa economiseasca timp la platile online, in contextul in care nu mai este nevoie sa introduca datele fiecari card la fiecare plata pe Internet (nume, numarul cardului, data de expirare a cardului si CVV-ul).

Sursa foto: portofel digital_Shutterstock