Libra Internet Bank, profit de 46,39 milioane de lei dupa primele 6 luni ale anului: dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut

Libra Internet Bank raporteaza un profit net de peste 46,39 milioane de lei dupa primele 6 luni ale acestui an, dublu fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut (23,96 milioane de lei), sustinut de catre dezvoltarea portofoliului de credite, in conditiile unei rate de neperformanta sub media sistemului bancar, dar si de catre optimizarea cheltuielilor operationale.

La 30 iunie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 4,96 miliarde de lei (in crestere cu 9% fata de inceputul anului). Soldul depozitelor a fost de 4,39 miliarde lei, in timp ce al creditelor s-a situat la 3,06 miliarde lei dupa primele 6 luni ale acestui an. In ceea ce priveste rata de neperformanta, aceasta s-a situat la 1,69%, conform comunicatului de presa emis de catre banca.

Libra Internet Bank are o cota de piata de peste 1% si o retea de 50 de sucursale la nivel national. Banca se concentreaza pe clientii din zoa profesiilor liberale, IMM, real estate si agribusiness.

Libra Internet Bank, profit de 59,4 milioane de lei in 2017

La nivelul anului trecut, Libra Internet Bank a raportat unu profit net de 59,4 milioane de lei, in crestere cu 82% fata de anul precedent, dupa ce in august 2017 a depasit borna de 1% in cota de piata. Banca de talie medie a inregistrat un ROE (rentabilitatea capitalului) de 15,8%, peste media sistemului bancar, de 12,7%.Libra Internet Bank profit

"Rezultatele de anul acesta se datoreaza cresterii liniilor de business traditionale: profesii liberale, IMM, agricultura, dezvoltari imobiliare, unde experienta si inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. De asemenea, cresterea a fost sustinuta de sectorul digital banking, unde avem specialisti dedicati de a dezvolta produse si servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial", spunea in primavara Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

In 2017, activele totale ale Libra Internet Bank au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, in crestere cu 36% fata de 2016.

Citeste si:
Profitul Libra Internet Bank scade, însă urcă în clasamentul...
Libra Internet Bank urcă pe...

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri