Libra Internet Bank anunță un profit net de peste 115 milioane de lei și o cotă de piață de 1,32%

Libra Internet Bank anunță un profit net de peste 115 milioane de lei în 2019, cu 20% mai mult decât în anul precedent.

Valoarea activelor Libra Internet Bank a ajuns la 6,53 de miliarde de lei în 2019, soldul creditelor a depășit 4 miliarde de lei, în creștere cu 23% fată de valoarea înregistrată în 2019, iar soldul surselor s-a situat la 5,65 miliarde de lei, cu o creștere de 19%, conform unui comunicat de presă emis de către companie.

De asemenea, rata de neperformanță s-a situat la 1,70% la finalul anului 2019, iar cota de piață a băncii a ajuns la 1,32%. Tot în 2019, Libra Internet Bank a investit în extinderea rețelei teritoriale proprii și a deschis 4 sucursale noi, la Focșani, Cluj, București și Slobozia.

Pe zona de FinTech, în 2019, Libra Internet Bank a exportat tehnologie bancară în cadrul unui proiect internațional de plăți instant printr-o aplicație de mesagerie – Moneytou powered by Mastercard, despre care wall-street.ro a scris AICI, și a pus bazele colaborării cu fintech-ul britanic Monese, concretizată la începutul acestui an, despre care puteți citi mai multe în materialul wall-street.ro de AICI.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003) are o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

Citeste si:
Profitul Libra Internet Bank scade, însă urcă în clasamentul...
Libra Internet Bank urcă pe...
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri