UPDATE: Monese a anuntat oficial lansarea conturilor IBAN in lei impreuna cu Libra Internet Bank

FinTech-ul britanic Monese va lansa marti, 11 februarie, conturile IBAN in lei, ca urmare a unui parteneriat cu Libra Internet Bank, optiune pe care CEO-ul companiei Norris Koppel a anuntat-o inca de la inceputul lunii octombrie a anului trecut in cadrul evenimentului Future Banking FinTech Edition, organizat de wall-street.ro.

UPDATE: CEO-ul Monese a precizat intr-o conferinta de presa destinata lansarii codurilor IBAN in lei, optiune despre care wall-street.ro a scris inca din luna octombrie a anului 2019, ca FinTech-ul a ajuns la 2 milioane de utilizatori, dintre care 300.000 sunt romani, business-ul lansand un departament de relatii cu clientii in limba romana din 2017.

La Future Banking 2020 avem un panel destinat special parteneriatelor dintre banci si FinTech-uri. Vino alaturi de noi pe 12 si 13 mai. Te poti inscrie AICI.

Lansarea conturilor IBAN in lei, care vor fi disponibile incepand cu 11 februarie, a fost realizata impreuna cu banca Libra Internet Bank, iar in urma introducerii acestei optiuni romanii isi pot incasa salariul direct in contul Monese, care sunt depozitati in conturile bancii partenere. Intrebati de jurnalisti daca utilizatorii care risca sa aiba popriri pe conturi din partea ANAF pot "scapa" folosind Monese, reprezentantii FinTech-ului au declarat ca in toate tarile in care sunt prezenti comunica cu structurile administratiilor publice.

"Suntem o organizatie care se concentreaza pe parteneriatele cu FinTech-urile.Ne afirmam si intentia si capacitatea prin aceasta lansare de a fi parteneri solizi oricarui FinTech din Romania si din Uniunea Europeana", precizeaza Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank.

Citeste si:
Monese ii ia fata FinTech-ului Revolut, lansand conturile IBAN in RON
Monese ii ia fata...

FinTech-ul Monese le ofera clientilor posibilitatea de a alege dintre 3 tipuri de pachete: Simplu (gratuit), Classic (24,95 lei) si Premium (69,95 de lei).

Cu operatiuni in 31 de tari, FinTech-ul Monese ofera prin intermediul unei aplicatii de Mobile Banking un cont curent utilizatorilor care au instalata aplicatia. Monese are 250.000 de utilizatori romani, majoritatea fiind imigranti care au plecat din Romania in cautarea unui viitor mai bun. Business-ul a devenit popular, in primul rand, printre imigrantii ajunsi in Anglia deoarece le ofera posibilitatea de a-si deschide un cont chiar daca sunt nebancarizati. In cazul acestor tipuri de clienti, Monese le ofera posibilitatea de alimentare a conturilor cu cash la peste 40.000 de locatii din Anglia, avand parteneriate cu PayPoint si cu posta engleza.

Lansarea conturilor IBAN in RON, pe care Norris Koppel, CEO si fondator Monese, a anuntat-o pe scena evenimentului Future Banking FinTech Edition, va fi oficiala dupa prima jumatate a lunii februarie

"Totul va functiona gratis, pe telefonul mobil al utilizatorilor(..) La nivelul intregului portofoliu de 1,5 milioane de conturi, 70% din venituri incarcate in platforma vin din salarii", preciza Norris Koppel in cadrul conferintei Future Banking FinTech Edition de anul trecut.

Citeste si:
Vine Google Pay în România? Cel puțin 7 bănci și Fintech-uri ar...
Vine Google Pay în România?...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri