Libra Internet Bank a primit de la BERD un imprumut de 15 milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii

Libra Internet Bank a primit un imprumut de 15 milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ce va fi destinat finantarii intreprinderilor micro, mici si mijlocii.

Fondurile vor fi folosite de Libra Internet Bank pentru a finanta intreprinderile micro, mici si mijlocii. Accesul la finantare ramane un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private din Romania, un sector cheie al economiei tarii in ceea ce priveste dezvoltarea si crearea locurilor de munca, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

"Asteptam rezultatul acestui imprumut, deoarece intentionam sa crestem sprijinul oferit antreprenorilor privati locali in viitorul apropiat", a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

“Imprumutul va sprijini Libra Internet Bank sa isi dezvolte afacerea prin extinderea activitatii catre noi clienti", a declarat Lucyna Stanczak-Wuczynska, drector BERT pentru EU Banks.

BERD a sustinut in 2017 un numar de 29 de proiecte de investitii in valoare de 546 milioane de euro. Din aceasta finantare, 93% au fost acordate sectorului privat.

Libra Internet Bank Romania a fost infiintata in 1996 si este controlata de grupul american de investitii New Century Holdings.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri