Libra Internet Bank a primit un imprumut de 15 milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ce va fi destinat finantarii intreprinderilor micro, mici si mijlocii.

Fondurile vor fi folosite de Libra Internet Bank pentru a finanta intreprinderile micro, mici si mijlocii. Accesul la finantare ramane un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private din Romania, un sector cheie al economiei tarii in ceea ce priveste dezvoltarea si crearea locurilor de munca, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

"Asteptam rezultatul acestui imprumut, deoarece intentionam sa crestem sprijinul oferit antreprenorilor privati locali in viitorul apropiat", a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

“Imprumutul va sprijini Libra Internet Bank sa isi dezvolte afacerea prin extinderea activitatii catre noi clienti", a declarat Lucyna Stanczak-Wuczynska, drector BERT pentru EU Banks.

BERD a sustinut in 2017 un numar de 29 de proiecte de investitii in valoare de 546 milioane de euro. Din aceasta finantare, 93% au fost acordate sectorului privat.

Libra Internet Bank Romania a fost infiintata in 1996 si este controlata de grupul american de investitii New Century Holdings.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri