Libra Internet Bank, a treia banca care adera la schema de decontare Transfond: clientii vor putea face gratuit plati instant

Libra Internet Bank devine a treia banca din Romania care introduce serviciul de plati instant, clientii persoane fizice urmand sa beneficieze gratuit de acest beneficiu in oferta standard a bancii. Astfel, platile realizate prin intermediul aplicatiilor de internet banking si mobile banking ale Libra vor ajunge in contul beneficiarului de la celelalte doua banci participante la schema de decontare a Transfond in mai putin de 10 de secunde, oricand ar fi realizate (24/7/365).

Primele doua banci care au introdus serviciul de plati instant prin intermediul Transfond au fost CEC Bank si Banca Transilvania, in aprilie, dar ulterior nicio alta banca nu a mai aderat la sistem, ceea ce nu a permis scalarea beneficiilor la prea multi clienti din sistemul bancar, platile instant fiind pana acum permise doar intre clientii CEC si BT.

"Dupa ce am lansat, in premiera in Romania, contul si creditul bancar 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca, acum ne alaturam deschizatorilor de drumuri si in ceea ce priveste platile de retail in timp real. Incepand de astazi, clientii nostri persoane fizice se pot bucura de platile instant, asigurate printr-un mediu securizat si avand un grad sporit al rapiditatii si disponibilitatii", a declarat Ionel Umbres, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate prin aplicatiile de Internet Banking si Mobile Banking ale Libra, catre beneficiari care au conturi deschise la celelalte banci inrolate in sistemul platilor instant. Valoarea maxima a unei plati efectuate prin intermediul serviciului de plati instant este de 49.999 de lei.

Infrastructura pentru procesarea platilor instant a fost dezvoltata de catre Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a platilor interbancare, in colaborare cu bancile comerciale, Asociatia Romana a Bancilor (Administratorul Schemelor Nationale de Plati) si Banca Nationala a Romaniei (Supraveghetorul Schemelor de Plati).

Citeste si:
Premieră de la Libra Bank: clienții vor tranzacționa la bursă din...
Libra Internet Bank anunță o...

”Prin infrastructura de Plati Instant, Transfond contribuie o data in plus la interoperabilizarea platilor de retail in lei si consolideaza tendinta bancilor din Romania de a se alinia complet exigentelor open banking-ului. Aceasta infrastructura va sta la baza dezvoltarii serviciilor bancare complexe de noua generatie, aliniate exigentelor clientilor si corespunzatoare evolutiilor tehnologice, in care componenta de plati va fi doar unul dintre elementele respectivelor servicii. Saltul inainte fata de timpul standard actual de executie a platilor este unul considerabil si are potentialul de a stimula performanta, atat in cazul agentilor economici, cat si al autoritatilor care implementeaza o astfel de capacitate de receptie a fondurilor", a precizat si Sabin Carantina, Director General al Transfond.

Libra Internet Bank este membra a grupului american de investitii New Century Holdings, din 2003, fiind una dintre cele mai dinamice banci de talie medie din piata, cu o medie anuala a cresterii activelor de peste 30%, in ultimii 5 ani. Banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri