Utilizatorii TransferGo, companie de transferuri internaționale pot trimite bani din afara țării către deținătorii de carduri emise de Libra Internet Bank, în baza unui parteneriat recent încheiat cu insituția financiară, dar și către deținătorii de conturi la alte 3 mari bănci din România, care sunt înrolate în sistemul de Plăți Instant.

Parteneriatul dintre cele două companii permite ca utilizatorii TransferGo să realizeze transferuri instant, prin opțiunea de livrare Acum, către deținătorii de conturi bancare în lei la băncile înrolate, în prezent, în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către Transfond, respectiv: Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR și CEC Bank.

În luna februarie a acestui an, banca a devenit partenerul TransferGo pentru serviciul de transferuri instant. În prima etapă, acest parteneriat a permis utilizatorilor TransferGo să trimită bani instant către conturile deschise la Libra Internet, rapid și fără taxe suplimentare.

De asemenea, prin modalitatea de transfer direct pe card, oferită suplimentar de către TransferGo, utilizatorii beneficiază de opțiunea de livrare Acum și către cardurile emise de Libra Internet Bank.

Retail jobs

În acest context, în luna martie a acestui an, cele două companii partenere au decis extinderea colaborării, în vederea accesării, cu ajutorul Libra Internet Bank, a infrastructurii de Plăți Instant din România, care a permis transferurile instant către alte trei bănci: Banca Transilvania, BCR și CEC Bank. Astfel, clienții TransferGo pot acum trimite bani prin transfer instant, cu opțiunea de livrare Acum, către băncile la care au cont sau card majoritatea destinatarilor din România.

În ultima perioadă, am observat cum clienții noștri sunt din ce în ce mai interesați de rapiditatea cu care ajung banii, comparativ cu alte avantaje ale transferului internațional. Vrem să le oferim posibilitatea de a trimite bani acasă prin opțiunea noastră de livrare Acum indiferent de banca destinatarului. Libra Internet Bank ne-a facilitat adăugarea de noi bănci, dintre cele la care au conturi cei mai mulți români. - Marius Nedelcu, TransferGo -

Citeste si:
Libra Bank ajunge la 40 de milioane de euro atrași prin obligațiuni
Libra Bank ajunge la 40 de...

Utilizatorilor TransferGo pot efectua, astfel, transferuri mai rapide către destinatari localizați nu doar în orașele mari, ci și în cele cu o populație mai restrânsă, din mai multe zone ale țării, în special zona de vest, dar nu numai.

De asemenea, compania de transferuri internaționale poate oferi noua facilitate destinatarilor din categorii de vârstă diverse, de la seniori, până la cei mai tineri și mai receptivi la inovațiile din domeniul Fintech.

„ Putem furniza cele mai avansate tehnologii bancare pentru fintech-uri la nivel regional.”, a declarant la rândul său Emil Bituleanu, director deneral al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank facilitează astfel accesul TransferGo la infrastructura de Plăți Instant dezvoltată și administrată de către TRANSFOND. În acest mod, TransferGo este în măsură să pună la dispoziția clienților transferuri mai rapide de bani din afara țării, către conturi bancare în lei deschise la una dintre cele 4 bănci din România înrolate în sistemul de Plăți Instant.

Citeste si:
Poprirea conturilor Revolut: Ce spun avocații despre ultimele cazuri
Poprirea conturilor Revolut:...

Potrivit unui studiu realizat de către TransferGo, utilizatorii serviciului de transfer trimit bani familiilor atât pentru acoperirea costurilor traiului zilnic, cât și pentru economisire. În medie, un român trimite acasă 500 euro pe lună, sumă care reprezintă aproximativ un sfert din banii câștigați lunar.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră în 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri