Aplicatia de mesagerie instant Viber va avea un sistem de plati instant, denumit Moeytou, care a fost dezvoltat in urma colaborarii internationale dintre Rakuten Viber, Wirecard, Mastercard, NeoPay si Libra Internet Bank.

Reprezentantii Libra Bank Romania precizeaza ca este pentru prima data cand o banca din tara noastra exporta tehnologia bancara proprie in cadrul unui proiect international de plati instant printr-o aplicatie de mesagerie, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

”Colaboram intens cu fintech-uri la nivel international, dar si local, si suntem incantati sa contribuim cu tehnologia noastra la realizarea acestei solutii inovatoare de plati instant, ce are potentialul de a deveni nr.1 in intreaga regiune”, a declarat Emil Bituleanu, Director General, Libra Internet Bank.

Serviciul de plati instant va fi lansat sub denumirea Moneytou – powered by Mastercard si este rezultatul colaborarii internationale dintre Rakuten Viber, Wirecard, Mastercard, NeoPay si Libra Internet Bank.

"Avem convingerea ca in mediul digital de astazi este nevoie sa regandim experienta clientului in jurul aplicatiilor pe care le utilizeaza cel mai frecvent. De aceea, ne bucuram ca putem oferi acum un serviciu inovator de transferuri de bani rapide prin aplicatia de instant messaging, Viber, pentru inceput in Ungaria, ulterior si in alte tari din Europa Centrala si de Est, folosind tehnologia bancara dezvoltata de catre Libra Internet Bank si serviciul Mastercard Send", a declarat Gabriel Ghita, Vicepresedinte si Business Development Manager Mastercard.

Citeste si:
Tremend si Mastercard incheie o alianta pentru digitalizarea platilor
Tremend si Mastercard incheie...

Pentru a transfera bani catre prieteni sau familie este suficient ca utilizatorii sa isi inroleze cardul si sa apese pe iconita Moneytou din aplicatie, fara a mai fi nevoiti sa precizeze un cont IBAN. Transferurile se efectueaza imediat.

Serviciul va fi disponibil pentru inceput in Ungaria, urmand sa fie extins in scurt timp in mai multe tari din regiune, inclusiv Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mastercard: FinTech-urile trebuie sa arate dovada succesului comercial