Aplicatia de mesagerie instant Viber va avea un sistem de plati instant, denumit Moeytou, care a fost dezvoltat in urma colaborarii internationale dintre Rakuten Viber, Wirecard, Mastercard, NeoPay si Libra Internet Bank.

Reprezentantii Libra Bank Romania precizeaza ca este pentru prima data cand o banca din tara noastra exporta tehnologia bancara proprie in cadrul unui proiect international de plati instant printr-o aplicatie de mesagerie, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

”Colaboram intens cu fintech-uri la nivel international, dar si local, si suntem incantati sa contribuim cu tehnologia noastra la realizarea acestei solutii inovatoare de plati instant, ce are potentialul de a deveni nr.1 in intreaga regiune”, a declarat Emil Bituleanu, Director General, Libra Internet Bank.

Serviciul de plati instant va fi lansat sub denumirea Moneytou – powered by Mastercard si este rezultatul colaborarii internationale dintre Rakuten Viber, Wirecard, Mastercard, NeoPay si Libra Internet Bank.

"Avem convingerea ca in mediul digital de astazi este nevoie sa regandim experienta clientului in jurul aplicatiilor pe care le utilizeaza cel mai frecvent. De aceea, ne bucuram ca putem oferi acum un serviciu inovator de transferuri de bani rapide prin aplicatia de instant messaging, Viber, pentru inceput in Ungaria, ulterior si in alte tari din Europa Centrala si de Est, folosind tehnologia bancara dezvoltata de catre Libra Internet Bank si serviciul Mastercard Send", a declarat Gabriel Ghita, Vicepresedinte si Business Development Manager Mastercard.

Pentru a transfera bani catre prieteni sau familie este suficient ca utilizatorii sa isi inroleze cardul si sa apese pe iconita Moneytou din aplicatie, fara a mai fi nevoiti sa precizeze un cont IBAN. Transferurile se efectueaza imediat.

Serviciul va fi disponibil pentru inceput in Ungaria, urmand sa fie extins in scurt timp in mai multe tari din regiune, inclusiv Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri