Incepand de astazi, 22 aprilie 2019, comunitatea financiar-bancara din Romania poate oferi clientilor proprii serviciul Plati Instant care asigura transferul banilor (lei) in mai putin de 10 secunde intre banci.

Primele doua institutii de credit care au introdus in oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania si CEC Bank. Suma maxima care poate fi transferata este 50.000 de lei.

“Ne bucuram sa fim una dintre cele doua banci care dau startul Platilor Instant in Romania, aducand clientilor o experienta noua in ceea ce priveste gestionarea banilor. Clientii vor putea transfera lei, in timp real, spre bancile din tara noastra care adera la aceasta tehnologie, inclusiv in intervalul off hours - si anume a doua parte a zilei, la final de saptamana sau in zilele de sarbatori. Acestia vor putea folosi serviciul Plati Instant prin BT24 Internet Banking si Mobile Banking, precum si prin aplicatia BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Prezent in cadrul conferintei, Leontin Toderici, director general adjunct Banca Transilvania, a precizat ca banca lucreaza la o serie de abonamente prin intermediul carora utilizatorii vor avea acces la mai multe optiuni, printre care si plata instant dupa cele 3 luni de gratuitate.. Acesta nu a facut nicio precizare legata de costul acestor abonamente.

Eugen Teodorovici schimba...
Citeste si: Teodorovici, promisiuni fara substanta pentru romanii din strainatate

Vrei sa afli cat mai multe despre ultimele trenduri din sistemul financiar? Vino alaturi de noi la Future Banking, evenimentul dedicat digitalizarii sistemului financiar organizat de wall-street.ro. Inscrie-te gratuit AICI.

Utilizatorii finali vor putea utiliza serviciul Plati Instant pe masura inrolarii bancilor (sau altor prestatori de servicii de plati) cu care acestia lucreaza, in infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real.

"Prin utilizarea serviciului Plati Instant, clientii CEC Bank, persoane fizice si juridice, vor putea efectua plati in orice moment. Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate la ghiseele bancii sau prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking, momentan catre beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe masura ce alte banci vor adera la noua schema de decontare, tranzactiile vor putea fi initiate si catre clientii acestora", a declarat Laurentiu Mitrache, director general - presedinte al comitetului de directie al CEC Bank.

Conform unor precizari facute de catre Bogdan Nastase, project manager Transfond, anul trecut pentru wall-street.ro, BCR ar fi cea de-a treia banca care a desfasurat teste privind implementarea serviciului.

Incep platile dividendelor in...
Citeste si: Topul dividendelor in 2019 si calendarul complet al distributiilor


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Human Finance lanseaza pe platforma equity crowdfunding