Banca Transilvania si CEC Bank au lansat oficial serviciul de "plati instant": transferurile derulate de clientii celor doua banci sunt gratuite deocamdata

Incepand de astazi, 22 aprilie 2019, comunitatea financiar-bancara din Romania poate oferi clientilor proprii serviciul Plati Instant care asigura transferul banilor (lei) in mai putin de 10 secunde intre banci.

Primele doua institutii de credit care au introdus in oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania si CEC Bank. Suma maxima care poate fi transferata este 50.000 de lei.

“Ne bucuram sa fim una dintre cele doua banci care dau startul Platilor Instant in Romania, aducand clientilor o experienta noua in ceea ce priveste gestionarea banilor. Clientii vor putea transfera lei, in timp real, spre bancile din tara noastra care adera la aceasta tehnologie, inclusiv in intervalul off hours - si anume a doua parte a zilei, la final de saptamana sau in zilele de sarbatori. Acestia vor putea folosi serviciul Plati Instant prin BT24 Internet Banking si Mobile Banking, precum si prin aplicatia BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Prezent in cadrul conferintei, Leontin Toderici, director general adjunct Banca Transilvania, a precizat ca banca lucreaza la o serie de abonamente prin intermediul carora utilizatorii vor avea acces la mai multe optiuni, printre care si plata instant dupa cele 3 luni de gratuitate.. Acesta nu a facut nicio precizare legata de costul acestor abonamente.

Citeste si:
CEC Bank, plafon de 1 miliard de lei pentru a da credite IMM Invest...
CEC Bank are plafon de 1...

Vrei sa afli cat mai multe despre ultimele trenduri din sistemul financiar? Vino alaturi de noi la Future Banking, evenimentul dedicat digitalizarii sistemului financiar organizat de wall-street.ro. Inscrie-te gratuit AICI.

Utilizatorii finali vor putea utiliza serviciul Plati Instant pe masura inrolarii bancilor (sau altor prestatori de servicii de plati) cu care acestia lucreaza, in infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real.

"Prin utilizarea serviciului Plati Instant, clientii CEC Bank, persoane fizice si juridice, vor putea efectua plati in orice moment. Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate la ghiseele bancii sau prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking, momentan catre beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe masura ce alte banci vor adera la noua schema de decontare, tranzactiile vor putea fi initiate si catre clientii acestora", a declarat Laurentiu Mitrache, director general - presedinte al comitetului de directie al CEC Bank.

Conform unor precizari facute de catre Bogdan Nastase, project manager Transfond, anul trecut pentru wall-street.ro, BCR ar fi cea de-a treia banca care a desfasurat teste privind implementarea serviciului.

Citeste si:
Ce este AliasPay, serviciul local prin care poți plăti către un...
Ce este AliasPay, serviciul...

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri