In primele sase luni ale anului, activele totale ale bancii au crescut cu 19,8%, la doua miliarde lei, in timp ce soldul surselor de finantare s-a majorat cu 20%, ajungand la 1,77 miliarde de lei. Soldul creditelor a crescut cu 20% in prima jumatate a anului, pana la 1,26 miliarde de lei, iar rata creditelor neperformante s-a redus pana la 7,99%, scrie Mediafax.

Cresterea bancii a fost sustinuta de investitiile in tehnologie, dupa ce Libra a lansat anul trecut Contul Libra Online, primul cont online din Romania.

"Rezultatele din primele sase luni ne fac sa privim cu mult optimism anul 2015. Am obtinut un profit record de 11,8 milioane de lei si am reusit sa crestem volumul creditelor cu 20%. Vom continua sa fim profitabili si ne vom concentra pe cresterea satisfactiei clientilor si pe servicii inovatoare in mediul online”, a declarat directorul general al bancii, Emil Bituleanu.

Citeste si:

Libra Internet Bank, o banca de talie mica, are un capital social de 193,1 milioane lei. La finalul anului trecut, banca ocupa locul 24 in clasamentul celor 40 de banci din Romania, cu o cota de piata de 0,47%, in crestere de la 0,3% in 2013.

Broadhurst Investment Limited, fond de investitii inregistrat in Cipru, controleaza 61,65% din actiunile Libra Internet Bank, urmat de firma de imobiliare Romarta cu 26,38% si Metex Big SA cu 11,82%.
Infiintata in anul 1996, Libra Internet Bank are o retea de 40 de sucursale, concentrandu-se pe clienti din categoriile IMM, corporate, profesii liberale si agricultura. In mai 2003, banca a devenit membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), care detine 99,9% din titluri, prin actionarii mentionati.