Libra Internet Bank, profit net de 91 mil. de lei dupa primele 9 luni ale anului

Libra Internet Bank anunta un profit net de 91 mil. de lei, cu 21% mai mult decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, pentru primele trei trimeste ale anului. Tinta de profit pentru 2019 este de 95 milioane de lei.

In luna septembrie, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 5,46 miliarde de lei, iar soldul creditelor a ajuns la 3,96 mld. de lei, in crestere cu 22% fata de valoarea inregistrata la finalul anului trecut (3,25 mld. de lei). Dupa primele 9 luni ale acestui an, soldul surselor a fost de 4,96 mld. de lei, in crestere cu aproximativ 4% fata de finalul anului 2018 (4,76 mld. de lei), iar rata de neperformanta a ramas la 2,21%, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Cauti un podcast dedicat zonei de digital banking si FinTech? Ne gasesti AICI cu podcastul Future Banking, locul unde vorbim despre ultimele trenduri din piata.


Reprezentantii bancii precizeaza ca au inregistrat o medie anuala a cresterii activelor de peste 30% in ultimii 5 ani. La finalul anului 2019, Libra Internet Bank a obtinut un profit net de 95,8 millioane lei in 2018, cu 61% mai mult fata de anul precedent. Totodata, activele totale au ajuns la 5,46 miliarde lei, reprezentand o crestere de 18%.

Tot pentru nivelul anului trecut, fondurile atrase de la clienti au fost de peste 4,75 mld. lei, majoritatea depozitelor fiind constituite prin Internet Banking, iar soldul creditelor a ajuns la 3,25 mld. lei.

Citeste si:
Profitul Libra Internet Bank scade, însă urcă în clasamentul...
Libra Internet Bank urcă pe...

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri