Banca a obtinut in primele trei luni un profit net de 1,64 milioane lei (373.000 euro), in scadere cu 38,6% fata de intervalul similar al anului trecut, pe fondul realizarii unor investitii in deschiderea de sucursale, care urmeaza sa fie finalizate, dezvoltarea platformei de internet banking si infiintarea unei noi divizii de finantare pntru agricultura, potrivit Mediafax.

La sfarsitul anului trecut, Libra Bank avea active de 683,8 milioane lei si un profit net de 5,9 milioane lei.

Putin peste jumatate (52%) din totalul soldului de credite reprezinta finantari pentru IMM-uri, 36% pentru profesii liberale, 6% din imprumuturi au mers catre companii mari si medii, iar 6% catre persoane fizice.

"In primul trimestru al anului 2013, Libra Internet Bank a ales sa continue activitatea de creditare a clientilor, in special in randul marilor corporatii, precum si pe segmentele sale consacrate - IMM si profesii liberale. Destinatia creditelor acordate a vizat predominant sprijinirea dezvoltarii curente a clientilor, precum si cofinantarea proiectelor europene", se arata intr-un comunicat al bancii.

Citeste si:

Institutia de credit avea, la finalul lunii martie, o rentabilitate a activelor (ROA) de 0,77% si o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 4,02%, potrivit datelor IFRS neauditate. La finalul anului trecut, ROA era 0,88% si ROE se situa la 3,82%.

Totodata, raportul credite/depozite a fost 0,86 in primul trimestru, iar solvabilitatea bancii a fost de 13,66%, in scadere de la nivelul de 15,29% la sfarsitul lui 2012.

Libra Bank va deschide in cursul acestui an cel putin trei unitati noi, care se vor adauga la reteaua de 29 de sucursale existente. De asemenea, urmeaza sa implementeze noi facilitati in aplicatiile de banking la distanta.