Finalul de an vine cu noi strategii și planuri de business pentru anul ce urmează, mai ales că tehnologiile și trendurile sunt într-o continuă evoluție. Într-o piață atât de competitivă, inovația și adoptarea unei poziții potrivite sunt un must pentru toate afacerile de succes, însă lipsa bugetului necesar poate fi o problemă. De aceea, prin refinantarea creditului îți poți asigura capitalul necesar pentru anul 2022 și noile oportunități pe care le aduce.

Cum te poate ajuta un credit de refinanțare?

Un credit de refinanțare pentru afacerea ta este unul destinat dezvoltării sau investițiilor și are o serie de particularități. Una dintre ele ar fi că, prin intermediul creditului de refinanțare, vei putea achita un credit mai vechi sau să comasezi mai multe credite diferite în unul singur. Totodată, ai posibilitatea să găsești un credit de refinanțare mai ieftin, care-ți va permite să plătești o sumă totală mult mai mică în comparație cu cea a creditelor inițiale. Partea bună la refinantare credit este că anumite bănci îți oferă și o sumă suplimentară, asta doar dacă îndeplinești anumite condiții.

În cazul unui business, dacă ai deja un credit, însă vrei să împrumuți o nouă sumă de bani sau să-ți reduci dobânda, există numeroase opțiuni prin care poți face asta. Pe lângă refinanțarea creditului la banca la care ai apelat deja, poti recurge la unul dintre furnizorii de servicii bancare online sau la orice altă bancă preferată de tine. Acestea oferă pachete și soluții create special pentru nevoile și particularitățile fiecărui business în parte. De exemplu, poți opta pentru credit online pentru afaceri IMM sau un credit de investiții.

Creditul online pentru afaceri IMM îți oferă oportunitatea să împrumuți pe o perioadă determinată, de până la 24 de luni, o sumă maximă de 95.000 RON. Avantajul este că întreg procesul va fi aprobat în mai puțin de 24 de ore, iar în acest mod te vei bucura de banii pentru afacerea ta într-un timp foarte scurt.

De asemenea, o alternativă este creditul de investiții. În funcție de valoarea proiectului pe care vrei să îl demarezi și de fezabilitatea lui, vei primi finanțarea aferentă. În plus, vei avea la dispoziție o echipă de consultanți, care te vor ajuta să iei cele mai bune decizii.

Care sunt beneficiile unui credit de refinanțare?

Dacă te-ai gândit să apelezi la un credit de refinanțare în anul 2022, pentru a-ți duce businessul la alt nivel, însă n-ai idee de ce să alegi o refinanțare în detrimentul unui nou credit, atunci aruncă o privire asupra principalelor beneficii.

  1. Îți scazi rata lunară - Fiecare bancă percepe o anumită dobândă. Printr-un credit de refinanțare mult mai ieftin, la o altă bancă, îți poți micșora dobânda și implicit și rata lunară. Există numeroase bănci care au dobândă lunară fixă, care te va scuti de fluctuațiile de pe piață și costurile aferente. În prezent, o dobândă fixă poate varia de la 6,19% până la 14,45%, în funcție de bancă. Chiar dacă ai credite la mai multe bănci, le poți uni într-unul singur, astfel încât să-ți micșorezi considerabil cheltuielile. Suma de bani economisită o poți reinvesti, astfel încât să crești profitabilitatea afacerii tale.
  2. Gestionezi mai ușor contul - Un sigur cont este mult mai ușor de gestionat. Mai multe credite la diferite bănci implică rate lunare diferite cu dobânzi diverse. Prin unirea tuturor conturilor în unul singur scazi automat dobânda și te bucuri de o gestionare simplificată. În plus, numeroase bănci oferă servicii de mobile banking, care te scutesc de mersul la bancă în fiecare lună. Ai totul la îndemână de pe telefonul tău mobil, indiferent de momentul zilei.
  3. Obții o nouă perioadă de creditare - În general, perioada de creditare este de 5 ani, însă, în cazul refinanțării unui credit, această perioadă poate fi extinsă. La anumite bănci achitarea creditului se poate întinde până la 8-10 ani, iar în cazuri extreme până la 25 de ani.

Ce tipuri de credite există pentru afacerea ta?

Deși poți apela la un credit de refinanțare clasic la orice bancă dorești, furnizorii de servicii bancare online au creat o serie de credite specifice nevoilor oricărui business. În funcție de tipul de afacere pe care îl deții și de obiectivele tale pentru anul 2022, poți recurge la unul dintre următoarele credite: Credit online pentru afaceri IMM, Credit fără garanții, Credit de investiții, Credit pentru dezvoltări imobiliare și Linie de credit. Prin aceste forme de finanțare te poți bucura de aprobarea creditului într-un timp scurt, rate flexibile, setate în funcție de prioritățile și posibilitățile tale, dar și de consultanță de specialitate pentru a face cea mai bună alegere.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri