Vivid Money, platforma financiară din Berlin, a primit o finanțare de 100 de milioane de euro și ajunge în felul acesta la o evaluare de 775 de milioane de euro, o cifră de două ori mai mare decât cea de la ultima evaluare.

Runda Seria C de finanțare a fost condusă de Greenoaks Capital cu participarea Ribbit Capital și SoftBank Vision Fund 2. Fondurile vor fi folosite pentru a extinde ofertele de investiții și bancare ale Vivid, concentrându-se pe transformarea ecosistemului Vivid într-o comunitate în care clienții vin să investească, să economisească, să investească, să învețe și să gestioneze toate chestiunile legate de bani.

Citește și: Câți bani au trimis clienții Revolut către România în 2021 și din ce țări se virează cel mai mult

Strângerea de fonduri va aduce stimularea angajărilor în birourile europene ale companiei pentru a aduce inovări produselor, a îmbunătăți zona de marketing și a dezvolta caracteristicile educaționale ale aplicației.

Startup-ul german strânsese, la ultima rundă de finanțare (Seria B) (60 de milioane de euro), condusă tot Greenoaks, la care participă și investitorul existent Ribbit Capital. În urma acelei runde de finanțare, încheiată la finalul lunii aprilie 2021, Vivid Money a ajuns la o evaluare de 360 milioane de euro.

Vivid Money ar putea fi considerat un concurent Revolut conceput special pentru zona euro. Construită pe baza Solarisbank pentru infrastructura bancară, compania permite trimiterea, primirea, cheltuirea, investirea și economisirea banilor în diferite moduri.

Asemenea altor startup-uri fintech, Vivid Money permite controlarea cardului direct din aplicație, poate fi blocat și deblocat, poate fi adăuga la Google Pay și Apple Pay etc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri