Ideal Projects Services cumpara de la Hexagon trei cladiri de spatii de birouri in Cluj-Napoca

Compania de consultanta imobiliara CBRE anunta ca a asistat grupul de firme Hexagon in vanzarea unui portofoliu compus din trei cladiri de spatii de birouri din Cluj-Napoca. Cu aceasta noua tranzactie, volumul investitiilor imobiliare se apropie de 200 milioane de euro in capitala Ardealului, oras care se mentine astfel cel mai atractiv dupa Bucuresti in ceea ce priveste apetitul pentru spatii de birouri.

Cele trei cladiri de spatii de birouri vandute de Hexagon, Vivido Business Center, Advancity Business Center si Cube Office totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 20.000 mp de spatii de birouri si gazduiesc chiriasi precum Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed sau Metro Systems si Natuu. Cladirile au fost achizitionate de Ideal Projects Services, intr-o tranzactie care a fost consiliata de CBRE si partenerul local Cristian Simon, actualmente head of commercial office in cadrul SVN Romania | Cluj.

"Dupa ce in primele noua luni din 2019, Cluj-Napoca s-a clasat alaturi de Bucuresti in topul celor mai atragatoare orase pentru investitiile imobiliare, avand aproape 30% din totalul tranzactiilor, in cel de-al patrulea trimestru al anului am semnat acordul pentru o noua tranzactie, care confirma lichiditatea ridicata din aceasta piata. Estimam ca volumul total al trazactiilor din Cluj-Napoca va atinge pragul de 200 de milioane de euro in acest an", a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Vanzarea celor trei cladiri ale grupului Hexagon reprezinta una dintre cele mai importante tranzactii din piata de birouri din Cluj-Napoca, alaturi de achizitia cladirii The Office pentru 129 milioane de euro si a Liberty Technology Park pentru aproximativ 35 milioane de euro.

In primele noua luni din 2019, Romania a atras un volum de investitii de 585 milioane de euro, dintre care 60% au fost in Bucuresti, 29% in Cluj-Napoca si 11% in alte orase secundare, potrivit datelor CBRE Research. La nivelul Europei Centrale si de Est, in primele trei trimestre, piata de investitii imobiliare a atins valoarea de 8,6 miliarde de euro in primele trei trimestre. Polonia s-a mentinut lider pe piata de investitii la nivel regional, cu o pondere de circa 50% din total, in timp ce Romania a avut o pondere stabila de 7%.

Citeste si:
În 2022, companiile din FMCG vor ocupa 1,4 mil. mp de spații logistice
În 2022, companiile din FMCG...

In ceea ce priveste produsele tranzactionate, in primele noua luni, piata de birouri au ramas in centrul atentiei, atragand 50% din investitii, fiind urmata de sectorul de retail cu 27% si de industrial, cu 9% din volumul tranzactionat, arata datele CBRE Research.

CBRE Romania si-a extins in aceasta toamna echipa locala de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar si a fost implicat in tranzactii de achizitii cu o valoare cumulata de peste doua miliarde de euro in Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri