NEPI Rockcastle si Ovidiu Sandor au vandut proiectul de spatii de birouri The Office din Cluj-Napoca catre Dedeman

NEPI Rockcastle si Ovidiu Sandor, dezvoltatorii The Office, au vandut proiectul de spatii de birouri din Cluj-Napoca catre Dedeman, care s-a orientat si catre achizitii de cladiri in afara Capitalei, dupa achizitia din 2018 de la Forte Partners a proiectului The Bridge.

"Proiectul The Office va fi preluat de un grup antreprenorial puternic, cu capital romanesc" si "reprezinta un angajament pe termen lung fata de chiriasi. Incheierea acestei tranzactii ne va permite sa ne concentram pe investitiile actuale din ISHO si sa ne largim orizontul pentru a putea identifica noi investitii", a declarat Ovidiu Sandor, proprietarul Mulberry Development.

De asemenea, reprezentantii NEPI Rockcastle au declarat ca "tranzactia The Office este un prim pas relevant in programul de vanzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curenta" a companiei, "de concentrare pe centre comerciale dominante. Portofoliul de birouri cu care ramanem in Bucuresti si Timisoara se bucura de asemenea de interes foarte bun din partea pietei astfel incat analizam oportunitatea vanzarii acestui portofoliu in perioada urmatoare".

The Office a fost lansat in plina criza economica, fiind una din putinele dezvoltari din acea perioada, realizat in trei faze si finalizat in 2017. Proiectul dispune de o suprafata inchiriabila de aproape 60.000 mp si o rata de ocupare de 100%. The Office are o certificare BREEAM Excellent.

"Aceasta tranzactie marcheaza inca un pas important in strategia noastra de investitii. Proiectul The Office reprezinta o alegere ideala pentru Dedeman si ne-a convins atat prin localizarea sa intr-unul dintre cele mai importante si dezvoltate orase ale tarii, cat si prin standardele inalte de calitate si sustenabilitate pe care le indeplineste. Prin continuarea achizitiilor pe piata imobiliara locala ne dorim totodata sa consolidam increderea tuturor antreprenorilor romani si sa le insuflam curajul de a-si sustine marile aspiratii", declara Dragos Paval, presedintele Dedeman.

Citeste si:
Conflict între AFI și NEPI: vânzarea clădirilor de birouri din...
Conflict în tranzacția cu...

Companiile de consultanta JLL Romania, Reff Romania i-au asistat pe vanzatori, iar compania Popovici Nitu Stoica & Asociatii l-a asistat pe cumparator. Colliers International a oferit suport aditional pentru NEPI Rockastle, iar PeliFilip pentru Mulberry.

Partile implicate in tranzactie nu au facut publica si valoarea tranzactiei. Anul trecut, Dedeman a realizat cea mai mare tranzactie din piata locala de spatii de birouri prin achizitia proiectului de birouri The Bridge (I si II) din Capitala, de la dezvoltatorul Forte Partners, in urma unui acord in valoare de 150 milioane euro.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri